02 Nisan 2014 06:00

Greve çıkan eğitimciler fişlendiler

Kocaeli’de 26 Şubat tarihinde yeni MEB yasa tasarısının geri çekilmesi için grev yapan eğitim emekçilerinin polis tarafından fişlendiği ortaya çıktı.

Greve çıkan eğitimciler fişlendiler
Paylaş

Metin AKARSU
Hasret Gültekin KOZAN
Kocaeli


Kocaeli’de 26 Şubat tarihinde yeni MEB yasa tasarısının geri çekilmesi için grev yapan eğitim emekçilerinin polis tarafından fişlendiği ortaya çıktı.
Kocaeli’de Eğitim Sen, Eğitim-İş ve Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenler 26 Şubat günü yeni MEB yasa tasarısının geri çekilmesi için İzmit Merkez Bankası Sabri Yalım Parkı’na kadar bir yürüyüş yapmıştı. Binlerce öğretmenin katıldığı grevde çoğu sendika yöneticisi olan 21 öğretmen hakkında Emniyet Müdürlüğü tarafından Milli Eğitim Müdürlüğüne kapalı bir zarfın içinde bir yazı gitti. Emniyet Müdürlüğünün Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderdiği yazıda öğretmenlerin adı soyadı, fotoğrafı ve çalıştığı okul bilgileri olduğu belirtildi.

‘İZİNSİZ EYLEME KATILAN ÖĞRETMENLER’

Emniyet Müdürlüğünün fişlediği ve Milli Eğitim Müdürlüğüne bilgilerini gönderdiği öğretmenler hakkında soruşturma başlatılmasını talep ettiği ileri sürülürken Milli Eğitim Müdürlüğü kendisine gönderilen bilgileri öğretmenlerin çalıştığı okullara gönderdi. Emniyet Müdürlüğünün fotoğraf ve görüntüler ile hazırladığı liste ve dosyada yasalarla tanınmış grev hakkı suç gibi gösterilmeye çalışıldı. İl Emniyet Müdürlüğünün Valiliğe gönderdiği yazının sonunda “Bahse konu izinsiz eyleme katılan eylemcilerden memurlara ait bilgiler yazımız ekimizde gönderilmiştir” cümleleri dikkat çekiyor.

ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALARDA OLDUKÇA HIZLILAR


Eyleme katılan ve fişlenen Eğitim Sen Üyesi İlhami Şahbaz, hükümeti değişik sendikalarda örgütlü öğretmenlerin birlikteliğinin korkuttuğunu ifade ediyor. Bu tür fişlemeler ve soruşturmalarla bu birlikteliğin bozulmaya çalışıldığını aktaran Şahbaz, fişlemelerle birlikte iktidarın antidemokratik uygulamalar konusunda ne kadar hızlı olduğunun da bir kez daha görüldüğünü belirtti.

SİNDİRME POLİTİKASI

Grevi örgütleyen eğitim sendikaları gazetemize açıklamalarda bulundu.

Fotoğrafı çekilerek fişlenen öğretmenlerden biri olan Eğitim-İş Kocaeli Şube Başkanı Bilal Şener “Bu korkutma ve sindirme taktikleri işe yaramayacaktır” dedi.
Yine fotoğrafları çekilerek fişlenen öğretmenlerden biri olan Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Süleyman Pekin yapılanın kabul edilemez olduğunu vurguladı. Pekin, “Bütün hukuki yollara başvuracağız” diye konuştu.

17 üyesinin fotoğrafı çekilen ve fişlenen Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Suca Omurca, eğitimcilere iş bıraktıkları için ceza veremeyenlerin fişleme yolunu seçtiğini belirtti. Omurca cezaların da fişlemelerin de mücadelelerini durduramayacağını ifade etti.
 

ÖNCEKİ HABER

Tayfun Cengiz sürgün de edildi

SONRAKİ HABER

Su kalmayınca ot büyür mü?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...