02 Nisan 2014 06:00

O yüzden Fener şampi...

Almanya’da Bayern Münih, Yunanistan’da Olympiakos, İtalya’da Juventus, Fransa’da Paris Saint Germain, İskoçya’da Celtic, Avusturya’da Salzburg... Avrupa’da bu yıl çok sayıda ligde benzer bir tabloyla karşılaştık. Bir takım ligdeki rakiplerinden çok daha iyiydi ve şampiyonluk yarışını erken sonuçlandırdı. Yukarıdaki listenin Türkiye’deki temsilcisi Fenerbahçe. Sarı lacivertliler, ligin bitimine 7 hafta kala en yakın rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş’a 13 puan fark açtı.

O yüzden  Fener şampi...
Paylaş

Mithat Fabian SÖZMEN

Almanya’da Bayern Münih, Yunanistan’da Olympiakos, İtalya’da Juventus, Fransa’da Paris Saint Germain, İskoçya’da Celtic, Avusturya’da Salzburg...

Avrupa’da bu yıl çok sayıda ligde benzer bir tabloyla karşılaştık. Bir takım ligdeki rakiplerinden çok daha iyiydi ve şampiyonluk yarışını erken sonuçlandırdı.  

Yukarıdaki listenin Türkiye’deki temsilcisi Fenerbahçe. Sarı lacivertliler, ligin bitimine 7 hafta kala en yakın rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş’a 13 puan fark açtı.

Matematiğe olan saygımız sonsuz, o yüzden Fenerbahçe’ye henüz “Şampiyon” değil “Şampi...” diyoruz. Ancak bu saatten sonra Ersun Yanal’ın öğrencilerini şampiyonluktan edebilmek ancak mucizelerin işi. Bu hafta da sahasında Bursaspor’u Dirk Kuyt, Moussa Sow ve Pierre Webo’nun kaydettiği gollerle 3-0’la geçen Fenerbahçe, doludizgin gidişatını önümüzdeki hafta Türk Telekom Arena’ya taşıyarak, Galatasaray karşısında tarihi performansını taçlandırmak istiyor. Fenerbahçe için bu hafta da kendisini geliştiren en dikkat çekici istatistik şu; yabancı golcüleri Emmanuel Emenike 12, Moussa Sow 12, Dirk Kuyt 10, Pierre Webo 9 gol kaydetti. Takımın toplamda kaydettiği 59 golün 43’ü bu dörtlüden geldi.

KAYSERİ’NİN UYANIŞI


Şampiyonluk mücadelesinin neredeyse sona erdiği bu sezon geride kalan haftalara kümede kalma yarışı damgasını vuracak. Önceleri “düşmez”, sonraları da “düştü” denilen Kayserispor, son 3 maçını kazanarak 25 puana yükseldi. Antalyaspor’u sahasında 3-1 yenen sarı-kırmızılılar halen sonuncu ancak önlerinde yer alan takımlar da artık kendisinden çok uzakta değil. Sırasıyla Kayseri Erciyesspor 26, Antalyaspor 27, Elazığspor 28, Rizespor 30, Torku Konyaspor 32 puanda. Kümede kalma yarışının bu takımlar arasında geçeceği görülürken en formda olan takımlar Kayseri, Rize ve Konya olarak gözüküyor.

Ligde diğer öne çıkan rekabetler Galatasaray(50 puan) ve Beşiktaş’ın (50) ikincilik mücadelesiyle Sivas (40), Kasımpaşa (39), Trabzon (39), Karabük (39), Eskişehir (37), Gençlerbirliği (37), Akhisar (36), Gaziantep (35) ve Bursa’nın (34) vereceği dördüncülük mücadelesi.

SİVAS GALİBİYETİ HATIRLADI

Sivasspor, Cicinho’nun ortasında John Utaka’nın son dakika golüyle Gaziantepspor’u 3-2 yenerek, 40 puanla 4.’lüğünü korudu. Sivas, böylece 6 hafta sonra kazandı. İlk yarıyı Sivas gibi çok formda geçiren ancak ikinci yarıda berbat bir performans çizen Kasımpaşa da sahasında Kayseri Erciyesspor’u 3-0 yenerek 4 hafta sonra galip geldi ve rahat bir nefes aldı.

ÖNCEKİ HABER

Otizmli bireyler hayata sporla bağlanıyor

SONRAKİ HABER

PSG’nin ‘zamanı geldi’ mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...