24 Şubat 2011 22:09

Özeldeki hekimlerin ücretleri yarıya düştü

ANKARA Tabip Odası (ATO), Medicana Hastanesi’nin, 2 yıl içerisinde ciddi bir kâr etmesine rağmen, hekimlerin ücretlerini yarıya düşürülmesini ve gerçekleşen işten çıkartmaları protesto etti.ATO üyeleri dün Medicana Hastanesi önünde bir araya gelerek, son zamanlarda hastanede hekimlerin ücretlerinin yarıya

Özeldeki hekimlerin ücretleri yarıya düştü
Paylaş

ANKARA Tabip Odası (ATO), Medicana Hastanesi’nin, 2 yıl içerisinde ciddi bir kâr etmesine rağmen, hekimlerin ücretlerini yarıya düşürülmesini ve gerçekleşen işten çıkartmaları protesto etti.
ATO üyeleri dün Medicana Hastanesi önünde bir araya gelerek, son zamanlarda hastanede hekimlerin ücretlerinin yarıya indirilmesini kınadılar. Eylemde konuşan ATO Başkanı Bayazıt İlhan, son süreçte sağlıkta özelleştirmenin hız kazanması ile hekimlerin emeğinin değersizleştirildiğini söyledi.
İlhan, hastanenin güvenceli ücretlerini yarıya düşürdüğünü, esnek çalışma koşullarını dayattığını belirterek, “İyi hizmet veren, kendilerine bu kadar para kazandıran, VIP hastanenin hekimlere teşekkürü budur”  diye konuştu.

‘HASTA’  YERİNE ‘MÜŞTERİ’ İBARESİ

Grubun gücünü, Dünya Bankası’ndan ödüllü Sağlıkta Dönüşüm Programı’ndan aldığını dile getiren İlhan, bu programın hekimlere ve sağlık çalışanlarına, az ücret halka da hasta değil müşteri muamelesi ve sağlıksızlık getirdiğini belirtti.
Hastanelerin uluslararası sermayeye açılıp, zincir hastaneler yaratılarak, tekelleşirken hekim emeğinin ucuzlatılmaya çalışıldığını belirten İlhan, her türlü ücret gazpı ve özlük hakları kayıplarının, sistematikleştirildiğini söyledi. Medicana işverenine seslenen İlhan, “İşten çıkardığınız arkadaşlarımızı geri alın, yarıya indirdiğiniz taban ücretlerini geçen yılki düzeyine çıkarın.” İlhan bu talepleri gerçekleşene kadar tepkilerini sürdüreceklerini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Ayrımcılığa karşı eşit yurttaşlık için

SONRAKİ HABER

Eşi yeni bir hayata müsaade etmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa