01 Nisan 2014 17:35

Güroymak'ta BDP'nin kazandığı kesinleşti

Güroymak'ta AKP'lilerin itirazı üzerine tekrar yapılan sayımla BDP'nin kazandığı kesinleşti.

Güroymak\'ta BDP\'nin kazandığı kesinleşti
Paylaş

Güroymak'ta AKP'lilerin itirazı üzerine tekrar yapılan sayımla BDP'nin kazandığı kesinleşti.

İlk sayımda 32 farkla BDP'nin kazandığı kesinleşen Bitlis'e bağlı Güroymak ilçesinde AKP'nin itirazı üzerine oylar tekrar sayıldı. Sayım işlemi yapılırken çok sayıda yurttaş adliye ve BDP ilçe binası önünde toplanarak sonuç için bekledi. BDP'nin kazandığının kesinleşmesinin ardından kitle sloganlar eşliğinde belediye binası önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Güroymak Belediyesi eş başkanları Nazime Arvas ve Emin Özkan ile BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, burada yaptıkları açıklamalarda, halka destekleri için teşekkür etti. Güroymak Belediyesi Eş Başkanı Emin Özkan, "Bütün kirli oyunlara rağmen halkımız üç gün üç gecedir ayaktadır. Emeklerimizin karşılığını aldık. Hakkettiğimiz bir seçimdi. Bütün kirli oyunlara rağmen başardık. Hepinize sonsuz teşekkür ediyor, layık olacağımız sözünü yineliyoruz" diye konuştu.

Güroymak'ta durumun netleşmesinin ardından BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, Güroymak Belediye Eş Başkanı Emin Özkan ve beraberindekiler Ahlat ilçesinde geçti. (Bitlis/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Gökçek: Savcıları göreve çağırıyorum, gayeleri ülkeyi karıştırmak

SONRAKİ HABER

Rusya, Kırım\'dan asker çekmeye başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...