01 Nisan 2014 15:00

BDP'li Artuklu Belediye Başkanı vuruldu

Mardin'in Gökçe köyünde barış yemeği esnasında uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan BDP'li Artuklu Belediye Eş Başkanı Emin Irmak, ilk müdahalenin ardından Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

BDP\'li Artuklu Belediye Başkanı vuruldu
Paylaş

Mardin'in Gökçe köyünde barış yemeği esnasında uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan BDP'li Artuklu Belediye Eş Başkanı Emin Irmak, ilk müdahalenin ardından Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Mardin'in Artuklu ilçesine bağlı Gökçe köyünde seçim günü Yıldırım ailesi arasında çıkan muhtarlık kavgası nedeniyle yaşanan husumeti aşmak ve aileleri barıştırmak için yapılan barış yemeğine katılmak için köye giden BDP Artuklu Belediye Eş Başkanı Emin Irmak göğsünden vuruldu. Barış yemeği sırasında aileler arasından çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine atılan kurşun Irmak'ın göğsüne isabet etti.

Kurşunun Irmak'a isabet etmesinin ardından, Irmak ambulansla Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastane doktorları ise Irmak'ın şuurunun açık olduğunu durumun ağır olduğunu belirterek acil kana ihtiyaç olduğunu ifade etti. Irmak'ın Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

BDP Mardin İl Eş Başkanı Reşat Kaymaz, olayın Mardin'in Gökçe köyünde geçtiğini belirtti. Muhtarlık kavgasından sonra aileler arasında yaşanan kavgayı sonlandırmak amacıyla barış yemeği verildiğini belirten Kaymaz, "Sayın Eş Başkanımız aileleri barıştırmak için köye gitmişti. Barış yemeği sırasında silahlı saldırıya uğradı. Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Şu anda doktorlardan alınan bilgiye göre kanın durdurulması için acil müdahale edilmiş. Durumunun ağır olduğu belirtildi. Olayın tam olarak nasıl olduğunu anlamış değiliz, biz olayı araştırıyoruz. Sadece silahlı saldırı olduğunu biliyoruz. Eş başkanımızın daha önce karıştığı bir kan davası ya da farklı bir olay yok" dedi.

EMİN IRMAK'IN DURUMU İYİ

Hastane önünde kısa bir açıklama yapan BDP MYK üyesi Ferhat Tarhan, Artuklu'da çıkan silahlı kavga sonucunda göğsünden kurşunla yaralanan Irmak'ın doktorlardan aldıkları bilgilere göre durumunun iyi olduğunu belirtti. Irmak'a yapılan bu saldırıyı parti olarak araştırdıklarını ve üzerinde duracaklarını ifade eden Tarhan, "Yapılan bu saldırıyı biz partililer olarak üzerinde duruyoruz. Kendisinin sağlık durumu şuan itibariyle iyi. Doktorlardan aldığımız bilgilere göre kurşunun göğüs kısmına saplandığı öğrenildi" dedi. Irmak ile görüştüklerini belirten Tarhan, Irmak'ın Artuklu halkına selam gönderdiğini ve halkın duyarlı olması çağrısında bulunduğunu söyledi.

Aralarında BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın da bulunduğu çok sayıda kişi hastane kapısında bekliyor.

Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Irmak için, acil B-rh (+) kana ihtiyaç duyulduğu belirtiliyor. (Mardin/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Ankara\'da YSK önünde bekleyenlere polis saldırısı

SONRAKİ HABER

EMEP: Güçlü bir halk seçeneğini oluşturmak için mücadeleye...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa