01 Nisan 2014 14:51

Ankara'da YSK önünde bekleyenlere polis saldırısı

Ankara'da sandık sonuçlarına itiraz eden ve oyların tekrar sayılmasını isteyen CHP adayı Mansur Yavaş'ın destekçileri, Yüksek Seçim Kurulu binası geldi. Kalabalığın YSK önündeki bekleyişi sürerken polis müdahalede bulundu.

Ankara\'da YSK önünde bekleyenlere polis saldırısı
Paylaş

Ankara'da sandık sonuçlarına itiraz eden ve oyların tekrar sayılmasını isteyen CHP adayı Mansur Yavaş'ın destekçileri, Yüksek Seçim Kurulu binası geldi. Kalabalığın YSK önündeki bekleyişi sürerken polis tazyikli suyla müdahalede bulundu.

Öğle saatlerinde CHP'liler Yüksek Seçim Kurulu binası önüne geldi.

Kalabalık 'AKP halka hesap verecek', 'Birleşe birleşe kazanacağız', 'Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' gibi sloganlar attı.

Polis, saat 16.00 itibariyle YSK önünde bekleyenlere müdahale etmeye başladı.

YSK'NIN ÖNÜNDEKİ SON DURUM

Ankara'da YSK önünde yaşanan saldırının ardından çevik kuvvet ekipleri YSK önünde önlemlerini arttırdı.

Ankara'da YSK önünde polisin saldırısının ardından çevik kuvvet ekipleri YSK önünde önlemlerini arttırdı. Güvenlik kuvvetleri, YSK önüne grup halinde bekleyenleri uyararak uzaklaştırdı. Polisin, YSK binası önünde demir bariyerlerle önlem aldığı görüldü. Abdi İpekçi Parkı çevresinde ise bazı grupların beklemeye devam ettiği görüldü.

">YSK ÖNÜNDEN DHA CANLI YAYINI

YAVAŞ: ANKARA'NIN HAKKINI KİMSEYE YEDİRMEYECEĞİZ

CHP Ankara Büyükşehir belediye başkan adayı Mansur Yavaş, sandık sonuçlarına olan itirazlarına ilişkin, "Gerekçeli şekilde itirazlarımızı yapıyoruz. Gerekçeli itirazlarımıza rağmen reddedilirse, şiddetli bir şekilde özellikle o sandıklarda oyların sayılmasını ancak bu taleplerimiz reddedilirse, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruya kadar bu işi götüreceğiz. Gerekçemiz de şudur: Vatandaşın tercihinin tam yansıması gerekir. Sandıkta kazanılanın masada kaybedilmesi çok yanlıştır. Oyumuzu çaldırmayacağız. Kirli siyasete rağmen kazandığımızı düşünüyoruz. Bugün ya da yarın kesin sonuca ulaşacağımıza inanıyoruz. Seçimi kaybedersek dünyanın sonu değil. Ama adil bir seçim olmalı. Ankara'nın hakkını kimseye yedirmeyeceğiz" diye konuştu. 

GÖKÇEK: GAYELERİ ÜLKEYİ KARIŞTIRMAK

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ın basın toplantısının hemen ardından AKP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Melih Gökçek basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Savcıları göreve çağırdığını söyleyen Gökçek, "Berkin'in ölümünden sonra marjinal gruplar sokağa çıktı. Kılıçdaroğlu "sokaktan çekilin" dedi, hepsi çekildi. Tek merkezden talimat veriliyor. Gayeleri Türkiye. Suç duyurusunda bulunuyorum. Savcıları göreve çağırıyorum. Çıkan olaylardan Sayın Kılıçdaroğlu ve Mansur Yavaş'tır sorumlu olan. Gayeleri Türkiye'yi karıştırmak" dedi. (Ankara/DHA)

 

SALDIRININ BAŞLADIĞI AN

ÖNCEKİ HABER

Eski başkana direnen teyzeye yeni başkan destek verdi

SONRAKİ HABER

BDP\'li Artuklu Belediye Başkanı vuruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa