01 Nisan 2014 14:35

Eski başkana direnen teyzeye yeni başkan destek verdi

Edirne’de park olarak kullanılan arsaya inşaat kazısı için gelen kepçenin önüne oturan çevreci 75 yaşındaki Kıymet Peker'e destek yeni seçilen Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan'dan geldi. Gürkan, arsa ile ilgili yapılan işlemleri inceleyeceğini söyledi ve hukuki süreç netleşene kadar çalışmaların durdurulması talimatını verdi.

Eski başkana direnen teyzeye yeni başkan destek verdi
Paylaş

Edirne 1. Murat Mahallesi’nde yıllardan beri park ve çocukların oyun alanı olarak kullanılan arsaya inşaat yapmak için kepçenin geldiğini gören halk tepki gösterdi. Mahallede çocukların oyun alanı ve park olarak kullanılan bu yeşil alanın betonlaşmasına engel olmak için öne çıkanlardan Kıymet Peker, gelen kepçenin önüne oturdu. Kazı yapmaya gelenler inşaat için belediyeden ruhsat alındığını ve çalışmaya başlayacaklarını söyledi. Kıymet Peker ile birlikte çevrede toplananlar, İdare Mahkemesi'nde arsaya imar izninin iptali için dava açıldığını, bunun beklenmesi gerektiğini söyledi.

Bu alanın 18 yıldır park olarak kullanıldığını belirten Kıymet Peker, "Biz gelip burada nefes alıyoruz. Çocuklara bu oyun yeri kalsın. Gelip dolaşsınlar, salıncakta sallansınlar. Biz böyle istiyoruz. Buranın park kalması için Yasin adadım" diye konuştu.

YENİ SEÇİLEN BAŞKAN GÜRKAN SÖZ VERDİ
Seçimi kazanan ancak görevi henüz teslim almayan Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan da olay yerine geldi ve kepçenin önüne oturan Kıymet Peker'in yanına giderek onunla bir süre oturdu. Yeşil alanları ranta kurban etmeyeceklerini, bu arsanın imar durumuyla ilgili dosyayı inceleteceği ve mevzuata aykırı bir durum varsa gereğini yapacağı sözünü veren Gürkan, şunları söyledi:

"Telaş yapılacak durum yok. İnsanların hukukunu korumak başka bir şey, yeşil alanları ranta kurban etmek başka bir şey. Biz kimsenin hukukuna karşı değiliz ama yeşil alanları da ranta kurban etmeyeceğiz. Merak etmeyin, belediye başkanı olduğum sürece hiçbir park yıkılamayacak."

KAMULAŞTIRMA MAHKEMEDE
Edirne Belediyesi yetkilileri, söz konusu arsanın imar planında belediye hizmet alanı olduğunu ancak 1996 yılından beri kamulaştırılmaması üzerine mülk sahibinin kendilerine başvurarak imar izni istediğini söyledi. Yargıtay’ın 5 yıl süreyle kamulaştırma yapılmaması durumunda mülk sahiplerine belediyenin tazminat ödemesi yönünde kararı olduğunu hatırlatan yetkililer şunları söyledi:

"Bunun üzerine geçen mayıs ayında belediye encümeni arsanın kamulaştırılmayacağı ve ihtiyaç olmadığı yönünde karar aldı. Ardından Haziran ayında genel revizyon imar planı çalışmaları sırasında belediye meclisi arsanın belediye hizmet alanından, ticaret alanı olması yönünde karar aldı. Karar kesinleşti. Ardından da arsa sahipleri 18 Mart tarihinde imar durumu talep edip ardından inşaat ruhsatı aldı." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Beyyazı\'da EMEP ile DP\'nin oyları eşit çıktı

SONRAKİ HABER

Ankara\'da YSK önünde bekleyenlere polis saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...