01 Nisan 2014 13:41

Şaibeli seçim sonrası Kozluk'ta AKP'li aday ilçeyi terk etti

Kozluk'ta seçim hilelerinin belgelerle ortaya çıkmasının ardından, seçimin iptal edilmesi beklentisi oluştu. Seçimi kazandığı açıklanan AKP Kozluk Belediye Başkan Adayı Veysi Işık ve yakınlarının ise ilçe merkezini terk ederek, Gomika köyüne kaçtıklarını iddia edildi.

Şaibeli seçim sonrası Kozluk\'ta AKP\'li aday ilçeyi terk etti
Paylaş

AKP'nin seçimi kazandığı açıklanan Batman'ın Kozluk ilçesinde önce yırtılmış oy pusulaları, ardında BDP'ye "evet" mührü basılmış yanmış ve yırtılmış oy pusulaları bulundu. BDP heyeti de YSK'ye itirazda bulundu. BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, BDP Batman İl Başkanı Serdar Atalay, BDP PM Üyesi Nezir Gülcan, BDP Kozluk Belediye eş başkan adayları Rahşan Çarboğa ve Mehmet Reşit Haşimi'den oluşan BDP heyeti savcılık ile görüştü. Dün toplanan pusulalar ve sandık tutanakları emniyete götürülerek, olay tutanakları savcılığa teslim edildi. Konu ile savcılıkla görüşen BDP heyeti çıkışta açıklama yaptı. Açıklamada konuşan BDP Batman İl Başkanı Serdar Atalay, olayla soruşturma yürüten savcılık ile görüştüklerini belirterek, savcının kendilerine soruşturmanın eksik evraklardan dolayı istendiği aşamaya gelinmediğini söyledi.

Olayla ilgili bazı şahısların ifadeleri alındıktan sonra kendilerine sonuç tutanaklarını teslim edileceğini ifade eden Atalay, "Bize gelecek olan tutanaklarla birlikte öğleden sonra Yüksek Seçim Kurulu'na gerekli itirazlarımızı yapacağız" dedi. Yurttaşların bekleyişine dikkat çeken Atalay, "Şuan bekleyiş içerisindeyiz. Yüksek Seçim Kurulu verileceği karar bizim için çok önemlidir. Bariz bir şekilde YSK'ye ait mühürlü oy pusuluları çok net bir şekilde anlaşılmaktadır. Bu çok ciddi bir olaydır. Umarım YSK'de bu ciddiyetle olaya yaklaşır ve kararını o doğrultuda verir" diye konuştu.

'SEÇİMLERİN İPTAL EDİLMESİ TEMEL TALEBİMİZDİR'

Kozluk'taki seçimlerin genel olarak iptal edilmesini öncelik talepleri olduğunu dile getiren Atalay, "Biz üç okulda tespitler yaptık, eğer üç okulda benzer usulsüzlükler varsa diğer okullarda bu hileyi yapma ihtimali yüksektir. Yapılan seçim yasa çerçevesinde olamadığını bariz bir şekilde yapılan müdahaleler ile anlaşılmaktadır. Bu oylama ve seçim kesinlikle belediye açısından belirleyici olmamıştır. Umarız vereceğimiz talep yerine bulur. Yoksa bu halkın iradesi gerçekten çöpe atılmış olacak. Halkın iradesine sahip çıkacağımız adına her türlü eylemselliği yapacağımızı belirtmek istiyoruz" dedi.

GERGİN BEKLEYİŞ

Açıklamadan sonra BDP heyeti Belediye binası önüne gelerek yurttaşlar tarafından "Kozluk uyuma iradene sahip çık" ve "Kozluk bizimdir bizim olacak" sloganlarıyla karşıladı. BDP'liler öğleden sonra ilçe Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz dilekçelerini verilmesi öğrenirken, yüzlerce yurttaşın gergin bekleyişi devam ediyor.



AKP KOZLUK BELEDİYE BAŞKANI KAÇTI İDDİASI

Öte yandan Kozluk Bölge Yatılı Okulu (YİBO), Tepecik Mahallesi'nde bulunan 75. Yıl İlköğretim Okulu ve Komando Mahallesi'nde bulunan 29 Ekim İlköğretim Okulu'nda yeni yanmış oy pusulaları çıkarken, 75. Yıl İlköğretim Okulunun çöp konteynırlarında poşetler içerisinde bağlanmış şekilde çok sayıda oy pusulaları ortaya çıktı. Dün BDP'lilerin ve yurttaşların AKP'nin seçim hilesini tespit ederken, AKP Kozluk Belediye Başkan Adayı Veysi Işık ve yakınları ilçe merkezini terk ederek, Kozluk ilçesine bağlı Kumlupınar (Gomika) köyüne kaçtıklarını iddia edildi. AKP'lilerin kaçtığı iddia edilen köyün etrafında ise askeri önlemler dikkat çekiyor. (Batman/DİHA)

AKP’Lİ BAŞKAN KAÇTI İDDİASINA YALANLAMA

Kozluk’ta çıkan gerilimin ardından AKP’li Belediye Başkan Adayı Veysi Işık’ın kenti terk ettiği iddiasına yalanlama geldi. DİHA’nın servis ettiği haberde “Işık ve yakınlarının ilçe merkezini terk ederek, Kozluk ilçesine bağlı Kumlupınar (Gomika) köyüne kaçtıklarını iddia edildi” denmişti.

Kozluk’tan gazetemizi arayan ve Veysi Işık’ın akrabası olduğunu belirten Muhammed ışık bu iddianın doğru olmadığını söyledi. Veysi Işık’a bu iddiayı ilettiğini ve gazetemizi onun adına aradığını söyleyen Işık, “Bu haber Veysi Işık ve biz akrabalarını derinden üzmüştür. Hiçbir gerçekliği yoktur. Başkan Kozluk’tadır ve halkın tebriklerini kabul ediyor” dedi.
 

ÖNCEKİ HABER

AKP seçmeni \'tape\'yi görmeyip \'lider\'e bakmış

SONRAKİ HABER

Miami Heat liderliğe yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...