31 Mart 2014 16:17

Van İl Özel İdare dağıtıldı, 130 kişi işsiz kaldı

Van'ın büyükşehir statüsü kazanması sonucu kapatılan ve çalışanları farklı kurumlara dağıtılan İl Özel İdaresi'nde 130 taşeron işçinin işine son verildi.

Van İl Özel İdare dağıtıldı, 130 kişi işsiz kaldı
Paylaş

Van'ın büyükşehir statüsü kazanması sonucu kapatılan ve çalışanları farklı kurumlara dağıtılan İl Özel İdaresi'nde 130 taşeron işçinin işine son verildi.

Büyükşehir Yasası ile büyükşehir statüsüne kavuşan Van'da, İl Özel İdaresi kapatılarak büyükşehire devredildi, çalışanlar ise farklı kurumlara dağıtıldı. İl Özel İdare bünyesinde çalışan 130 taşeron işçisinin ise işlerine bu sabah itibari ile son verildi. İşten atılmalarına tepki göstermek amacıyla İl Özel İdare önünde toplanan işçiler, yıllardır hizmet yürütmelerine rağmen mağdur edilmelerine tepki gösterdi ve yetkililerin kendilerine güvence sağlaması çağrısında bulundu.

'KAVGAMIZ EKMEK KAVGASI'

Taşeron işçilerden Erdal Çakar, yetkililerin bir an önce durumlarına çözüm getirmesi gerektiğini dile getirdi. Gidecek yerlerinin olmadığını, dertlerini anlatacakları muhatabın bile olmadığını ifade eden Çakar, "Evde hastalarımız, çocuklarımız var. Benim 26 yaşında yatalak cihazla yaşayan oğlum var, bunlara nasıl bakayım" diye tepki gösterdi. Çakar, tek kavgalarının ekmek kavgası olduğunu söyleyerek, yıllardır emek verdikleri işten bu şekilde çıkarılmalarının kabul edilemeyeceğini dile getirdi.

'HİZMETLER UNUTULMASIN'


İnsanlara hizmet vererek ekmek paralarını kazandıklarını söyleyen işçiler, dün sabaha kadar da uyumayarak köylerin yollarını açtıklarını ve seçim sandıklarını köylere ulaştırdıklarını dile getirdi. Van'da 2011 yılında meydana gelen depremlerde de gece gündüz demeden enkaz altında kalmış bedenleri çıkardıklarını hatırlatan işçiler, bu hizmetlerinin unutulmaması gerektiğini söyledi.

Konuyla ilgili konuşan Van Kamu Taşeron Emekçileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Rıfat Yıldız da, dernek olarak işten atılan işçilerin yanında olacaklarını belirterek, konunun takipçi olacaklarını kaydetti. (Van/DİHA)
-

 

ÖNCEKİ HABER

Almanya\'da TİS görüşmelerinde üçüncü tur

SONRAKİ HABER

Ceylanpınar\'da yakılmış BDP oyları tespit edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...