24 Şubat 2011 22:08

Ayrımcılığa karşı eşit yurttaşlık için

ALEVİ Bektaşı Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Ali Balkız, Alevilerin “Ayrımclığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı” talebi ile Ankara ve İstanbul’dan sonra şimdi de İzmir’de sokaklara çıktığını belirterek, mitinge katılım çağrısı yaptı.ABF Genel Başkanı Ali Balkız dün yaptığı yazılı açıklamada, Alevilerin &ldqu

Ayrımcılığa karşı eşit yurttaşlık için
Paylaş

ALEVİ Bektaşı Federasyonu (ABF) Genel Başkanı Ali Balkız, Alevilerin “Ayrımclığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı” talebi ile Ankara ve İstanbul’dan sonra şimdi de İzmir’de sokaklara çıktığını belirterek, mitinge katılım çağrısı yaptı.
ABF Genel Başkanı Ali Balkız dün yaptığı yazılı açıklamada, Alevilerin “Ayrımcılığa Karşı Eşit Yurttaşlık Hakkı” taleplerine dikkat çekerek, 9 Kasım 2008’de  Ankara-Sıhhıye Meydanı’nda, bir yıl sonra, 8 Kasım 2009’da ise İstanbul-Kadıköy Meydanı’nda “Artık Yeter” dediklerini, şimdi de aynı taleplerle 6 Mart 2011’de İzmir-Gündoğdu Meydanı’nda olacaklarını belirtti.
 

TALEPLERİMİZ İNSANİ

Alevilerin taleplerinin, “son derece insani, vicdani, ahlaki, meşru ve yasal bir hak” olduğunu belirten Balkız, AKP Hükümeti’nin ise Alevileri yok etme ve oyalama politikasına dikkat çekti. Balkız, AKP Hükümeti’nin ve devlet politikasının, kendi kurduğu yada kurdurttuğu “Alevi Örgütleri” ve meşrebine uygun kimi kişilerce güya Alevilik sorununu çözüyormuş gibi davrandıklarına işaret etti.
Seçime doğru giderken, ülkeyi yönetmeye aday siyasi partilere seslenileceğini ifade eden Balkız, Alevilerin bu mitingle yeni Anayasa tartışmalarına ilişkin görüşlerini de paylaşacaklarını dile getirdi. Balkız, “Arap dünyasındaki olaylar karşısında, kimi kez geç uyanan, kimi kez ‘Halklar haklıdır’ diyen, kimi kez suspus olan Başbakan’ı kendi yurttaşlarıyla ilgili olarak insafa, adalete, vicdana ve mahkeme kararlarını görmeye davet edeceğiz” dedi.
Balkız, bu mitingle de sonuç alınamazsa Başbakanlığın önünden başlayarak Alevilerin bütün yurdu eylem alanına çevireceklari uyarısı yaptı. Balkız, demokratik tüm kamuoyunu bu mitinge katılmaya, Alevilerin taleplerini sahiplenmeye çağırdı. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Soba faciası mı yoksulluk mu öldürdü?

SONRAKİ HABER

Özeldeki hekimlerin ücretleri yarıya düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...