31 Mart 2014 09:54

Gazeteler seçim sonuçlarını nasıl gördü?

Hükümet yandaşı ve muhalifi gazetelerde seçim döneminden bu yana devam eden gerginlik seçim sonrası ilk sabaha da yansıdı.

Gazeteler seçim sonuçlarını nasıl gördü?
Paylaş

Hükümet yandaşı ve muhalifi gazetelerde seçim döneminden bu yana devam eden gerginlik seçim sonrası ilk sabaha da yansıdı.
Hükümet yandaşı cephenin önde gelen gazetelerinden Sabah, “Seçmenden kirli ittifaka şamar, Erdoğan’a güvenoyu” manşetiyle çıkarken “Paralel yapının kumpaslarına rağmen Ak Parti’nin oyu 8 puan arttı” dedi. Star, “Millet darbeyi sandığa gömdü” derken Yeni Şafak “Türkiye dik durdu” manşetini attı. Akşam, “Milletin zaferi”, Takvim “Bu da son tape”, Türkiye, “Manşeti millet attı” manşetleriyle çıkarken Milliyet Gazetesi ise “Erdoğan kendi rekorunu kırdı” sürmanşetini attı. Milliyet’in manşetinde ise “Ankara bilmecesi” vardı.
Akit, “AK Parti ezdi geçti”, Güneş, “Montajsız zafer” dedi.
Gülen Cemaati’nin 1 numaralı gazetesi Zaman, “Büyükşehirlerde nefes nefese” manşetiyle çıktı. Zaman’ın 1. sayfasında illerde yaşanan elektrik kesintilerine vurgu yapıldı. Sürmanşette ise Cihan Haber Ajansı’na yapılan siber saldırı vardı. Cemaatin 2 numaralı gazetesi Bugün de “4 parti de kazandı” vurgusunu öne çıkardı.
Taraf, “3 büyükşehir değişmedi”, “Durmak yok gerilime devam” derken, Cumhuriyet de “Gerilim kazandı” manşetini attı. Cumhuriyet’in “Başkent CHP’nin” demesi dikkat çekti.
Radikal, Erdoğan’ın 7. kez seçim kazandığını vurguladı, Cihan Haber Ajansı ve Anadolu Ajansı’nın verilerindeki farklılıklara dikkat çekti.
Sözcü, “40 ilde elektrik kesildi, AKP kazandı” dedi.
Yurt, ‘Yüzde 60 hayır’, Karşı ‘Karanlıkta demokrasi’, Aydınlık, “Sistem çıkmazda büyük çözüm geliyor”, Ortadoğu ‘Oy’un içinde oyun’, Milli Gazete ‘En komplo seçim’ manşetlerini attı.
Emek ve demokrasi güçlerinin gazetelerinde ise Gezi’ye atıf vardı. Evrensel ve soL, seçim sandıklarından çıkan sonucu “Mücadeleye devam” şeklinde değerlendirdi. BirGün, “Kalpazanlarla sandıkta yarıştık” derken Özgür Gündem ise Bölge’de BDP’nin üstünlüğüne vurgu yaptı: “Özerkliğe ve Öcalan’a evet”. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Hangi ilde kim kazandı?

SONRAKİ HABER

Bölge\'de BDP\'nin performansı (2009-2014 karşılaştırmalı)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa