17 Haziran 2011 09:05

Urfalı cambazlar öfkeli

Urfa'da hayvan pazarını kentin 15 kilometre dışına taşıyan ve yeni pazarda canlı hayvan satıcılarına (Cambaz) yer tahsis etmeyen Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya öfkelenen yurttaşlar, belediye başkanına ve AKP’li vekillere tepki gösterdiler.Urfa’da Yenice Mahallesi’ndeki hayvan pazarı Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba

Urfalı cambazlar öfkeli
Paylaş

Urfa’da Yenice Mahallesi’ndeki hayvan pazarı Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın kararı ile kentin 15 kilometre dışına taşındı. Ancak hayvan satıcılarına yer yapılmadı. Yeni yapılan hayvan pazarında kendilerine yer bulamayan hayvan satıcıları (Cambazlar), Belediye Başkanı Fakıbaba’nın bir takım rant çevreleri ile iş birliği yaptığını iddia ederek, kendilerine yer verilmediği gerekçesi ile sabah saatlerinde ellerindeki sopalar ile Atatürk Caddesi’ndeki belediye binasının önüne geldi.

Belediye başkanını istifaya çağıran cambazlar, belediyeyi ablukaya alan çevik kuvvet polisleri tarafından engellendi. Bunun üzerine belediye binasına yumurtalı saldırı düzenleyen cambazlar, polisin engeline karşılık aynı cadde üzerindeki Urfa Valiliğine yürüdü. Valilik önünde zırhlı TOMA aracı ve çevik kuvvet polisleri tarafından engellenen yaklaşık 100 cambaz, AKP’li vekillerin Şehitlik Çamlık’a geleceği bilgisi üzerine Çamlık’a doğru yürüyüşe geçti. Topçu Meydanı’na gelen cambazlar, oluşturdukları 5 kişilik heyeti Urfa Valisi ile görüşmek üzere valiliğe gönderdi. (ŞANLIURFA)

ÖNCEKİ HABER

Bir evim olsa!

SONRAKİ HABER

Avrupalı sosyalistlerden CHP’ye mesaj

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...