31 Mart 2014 08:00

Gökçek: Biz kazandık; Yavaş: Hakkımızı arayacağız

Ankara’da AKP ile CHP arasındaki kıyasıya yarış devam ediyor. CHP’liler, Mansur Yavaş’ın, AKP’liler, Melih Gökçek’in önde olduğunu iddia ediyor.

Gökçek: Biz kazandık; Yavaş: Hakkımızı arayacağız
Paylaş

Ankara’da AKP ile CHP arasındaki kıyasıya yarış devam ediyor. CHP’liler, Mansur Yavaş’ın, AKP’liler, Melih Gökçek’in önde olduğunu iddia ediyor.

Melih Gökçek: "Bizim hesaplarımıza göre en az 30 bin fark var. şu anda 62 sandık kaldı sayılmayan, bizim hesaplarım 44.7 43.8 olarak olay neticelendi. Yüzde 99.5 oranındaki sayımdır bu" derken Mansur Yavaş, CHP Seçim Koordinasyon Merkezi'nden ayrılırken itiraz edecek misiniz sorusuna "Kontrol edeceğiz, hakkımızı arayacağız. Bir oyun bile peşine düşeceğiz" dedi.

ARBEDE ÇIKTI

Ankara’nın Çankaya ilçesinde oy sayma işlemi tamamlandıktan sonra oylar Seyran Caddesi üzerinde bulunan Şehit Öğretmen Necla Kızılbağ Anadolu Lisesi’ne getirildi. Burada yapılan sayımlarda usulsüzlük yapıldığını iddia eden AKP Belediye Başkan Adayı Melih Gökçek’i destekleyen bir grupla CHP Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’ı destekleyen CHP ve MHP’liler karşı karşıya geldi. Karşılıklı slogan atan gruplar arasında bir süre sonra arbede yaşandı. Arbede diğer partililerin araya girmesiyle büyümeden sona erdi. Gökçek’i destekleyen grubun olay yerinden ayrılmasının ardından gerginlik sona erdi.

Gökçek’i destekleyen grubun olay yerinden ayrılmasından bir süre sonra CHP ve MHP’lilerin bulunduğu grup arasında oy sandıklarının çalındığı iddiası atıldı. Bunun üzerine grup içindeki onlarca kişi okula yöneldi. Okulun arka kapısına gelen grubu polis içeri almadı. Bunun üzerine eylemciler okul içinden çıkan bir aracı aradı. İddianın asılsız çıkması üzerine vatandaşlar tekrar okul kapısının önüne döndü. Okul önünde toplanan kalabalığın artması üzerine TOMA getirildi. Eylemciler tepki gösterince TOMA geri çekilmek zorunda kaldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde okula CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka geldi. Okula girerek bilgi alan Nazlıaka, “Her şey düzene sokulmuş görünüyor” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Saatlerinizi 1 saat ileri almayı unutmayın

SONRAKİ HABER

Büyükerşen: 9 büyük mahallede elektrikler kesildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...