17 Haziran 2011 09:03

Bir evim olsa!

Mersin’de bir kadın derme çatma bir barakada 3 çocuğu ile yaşam mücadelesi veriyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından 3 aydan 3 aya aldığı 300 TL ile geçinmeye çalışan kadının en büyük destekçisi İlköğretim okuluna giden oğlu Yunus.16 yaşındaki Yunus tarım işinden kazandığı para ile ailesine bakma

Bir evim olsa!
Paylaş

16 yaşındaki Yunus tarım işinden kazandığı para ile ailesine bakmaya çalışıyor.

Arpaçsakarlar Bahçeciler Mahallesi Eminlik Caddesi’ndeki barakada 3 çocuğuyla yaşam mücadelesi veren Nimet Çay (37) 7 ay önce eşi Hasan Çay’ı kanserden kaybetti. Bir oğlu askerde olan Nimet Çay 3 çocuğu ile barakada yapayalnız kaldı.

Bir süre komşularının verdiği yiyeceklerle çocuklarının karınlarını doyuran Çay ailesine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından 3 aydan 3 aya 300 TL maaş bağlandı.

Paranın yetmemesi üzerine ise ilköğretim okuluna giden 16 yaşındaki Yunus tarım işlerine giderek kazandığı para ile ailesine destek olmaya çalışıyor.

Evlerinin yağmur yağdığı zaman akarak her tarafın sular içinde kaldığını ifade eden Nimet Çay, güneşli havada dışarı çıkararak kurutmaya çalıştığını söyledi.

16 yaşındaki oğlu Yunus’un çalışarak kendilerini baktığını anlatan Çay, “Oğlum bize bakıyor. Bazen iş oluyor bazen olmuyor. Bazen okula gidiyor. Bir evim olsun istiyorum. Eşyam olsun istiyorum” diye konuştu.

Ailesine kendisinin bakmaya çalıştığını anlatan Yunus ise “6’ncı sınıfa gidiyorum. Bahçede çalışıyorum. Bazen iş oluyor bazen olmuyor. Kazandığım para yetmiyor. Kardeşlerimiz zor durumda. Evimiz böyle baraka gibi. Çatısı akıyor. Yağmur yağınca deliklerden su geliyor. Altına kap koyuyoruz” şeklinde konuştu. (Mersin/CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Sanal alışverişte rekor artış

SONRAKİ HABER

Urfalı cambazlar öfkeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...