30 Mart 2014 15:35

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, eşi Özleyiş Topbaş ve oğlu Ömer Topbaş ile Florya’da sandık başına gitti. Oy kullandıktan sonra basın mensuplarına konuşan Topbaş, "Hayırlı olsun, söz de karar da milletin. Sonuç ne olursa olsun demokrasi kazanacak" dedi.   

Bakırköy Şenlikköy’deki Murat Kölük İlkokulu’na eşi Özleyiş Topbaş ve oğlu Ömer Topbaş ile saat 10.30 sıralarında gelen Kadir Topbaş, oyunu 1351 no’lu sandıkta kullandı. Oy kullanmak için eşi ve oğlu ile bir süre sırada bekleyen Topbaş, yanına gelen vatandaşlarla sohbet etti. Sandık başkanının oy pusulalarını sırada bekleyen bir vatandaş yerine eşi Özleyiş Topbaş’a uzatması üzerine, Topbaş itiraz ederek sıraya göre oy kullanılmasını istedi. Topbaş çiftinden ilk oyu Özleyiş Topbaş, ardından da Kadir Topbaş, en son da oğlu Ömer Topbaş kullandı. Oy kullandıktan sonra okulun kapısında basın mensuplarına konuşan Topbaş, "Hayırlı olsun. Söz de karar da milletin. Sonuç ne olursa ne olsun demokrasi kazanacak" dedi. Topbaş sözlerine şöyle devam etti: "Demokrasilerde seçimler bayram günleridir. Arzumuzu bu güzel günlerin birlikteliğimizi, coşkumuzu bozmadan büyük bir aile olarak geleceğe birlikte yürüyebilelim. Çalıştık, gayret gösterdik. Ancak kararı halkımız vermekte. Sandık karar yeridir. Milletimizin milli iradesi yansıyacaktır. İstanbul’a ülkemize, barışımıza demokrasimize hayırlı olsun diyorum." 

Basın mensuplarının seçim sonuçlarının oranı üzerine sorduğu soruyu Topbaş, "Artık tahminler bitti. Kararlar çıkacak. Tahminler çok ötede kaldı. Çok iyi bir katılım olduğu söylenmekte. Gerçekten demokrasi adına çok önemli. İnsanlarımızın sandıkta karar verme hassasiyetine teşekkür ediyorum. Partiler sandık sonuçlarına göre kendilerine gereken çekidüzeni verirler" diye yanıtladı. Topbaş ve ailesi daha sonra, oğlunun kullandığı özel araçla okuldan ayrıldı. (DHA)
 

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Gabar petrolü sömürüsü: 1 milyon liralık üretime  6 liralık ücret

Gabar petrolü sömürüsü: 1 milyon liralık üretime 6 liralık ücret

Saray iktidarının “Milletimiz zenginleşecek” propagandasını yaptığı Gabar petrolünün arkasında ağır bir işçi sömürüsü var. Günde 12 saat çalışma, taşeronlaştırma, sendikasızlık, yoksulluk sınırının yarısı bile etmeyen ücretler… Öyle ki sadece 12.5 saatlik üretim tüm işçilerin ücretini karşılıyor, geri kalan patronların kasasına akıyor.

Şırnak’ta bir günde çıkarılan petrol, Batman’da çıkarılanın yüzde 87 fazlası.

Serbest piyasada ham petrolün varil fiyatı yaklaşık 75 dolar.

İşçiler iki günde çıkarılan petrol kadar ücret alsaydı aylık ücret 160 bin lira olurdu.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
RTÜK Başkanı “Ülkemizde olumlu olaylar olmuyormuş gibi haber servis ediliyor” deyip ‘yandık’, ‘bittik’ haberleriyle karamsarlık aşılandığını savundu, ceza tehdidinde bulundu.

Evrensel'i Takip Et