17 Haziran 2011 08:38

Polis şiddetine Doğubeyazıt’ta tepki

EĞİTİM Sen Doğubeyazıt Temsilciliği, 12 Haziranda yapılan seçimlerde, özel hareket polisinin sendikalı bir öğretmen ile bir avukata fiziki şiddet uyguladığına dikkat çekerek, özel hareket polislerinin görevden alınmasını istedi.Eğitim Sen Doğubeyazıt Temsilciliği, seçimlerde görev yapan Eğitim Sen’li Mesut Aslan ve Av

Polis şiddetine Doğubeyazıt’ta tepki
Paylaş

EĞİTİM Sen Doğubeyazıt Temsilciliği, 12 Haziranda yapılan seçimlerde, özel hareket polisinin sendikalı bir öğretmen ile bir avukata fiziki şiddet uyguladığına dikkat çekerek, özel hareket polislerinin görevden alınmasını istedi.

Eğitim Sen Doğubeyazıt Temsilciliği, seçimlerde görev yapan Eğitim Sen’li Mesut Aslan ve Avukat Özal Türkmen’in, özel hareket polisi tarafından saldırıya uğramasına ilişkin İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi anıtı önünde açıklama yaparak protesto etti. Doğubeyazıt Demokrasi Platformu bileşenlerinin de destek verdiği açıklamada açıklamayı yapan Eğitim Sen Doğubeyazıt Temsilcisi İhsan Yeşil, seçimlerde görevli olan sendikalarına üye Mesut Aslan’ın polisler tarafından hakarete uğradığını, bunun üzerine de Avukat Özal Türkmen’in de olaya müdahale ettiğini söyledi. Aslan ve Türkmen’in polisin hakaret ve şiddetine maruz kaldığını kaydeden Yeşil, “Emniyet ve kaymakam tarafından herhangi bir açıklamanın gelmemesi bizleri derin bir şekilde düşündürüyor” dedi. Yeşil, eğitimciler, hukukçular ve emekçilerin kimsenin ordusu olmayacağını ifade etti. Yetkilileri göreve çağıran Yeşil, “Linç girişiminin mimarı özel hareket polisinin derhal görevden alınmasını talep ediyoruz” dedi. (AĞRI)

ÖNCEKİ HABER

Koçali ve Beştaş ifade verdi

SONRAKİ HABER

TİT ölüm tehditlerini sürdürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...