17 Haziran 2011 08:38

Koçali ve Beştaş ifade verdi

BDP Eş Genel Başkanı Filiz Koçali ve BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, 18 Mayıs tarihinde MEYADER tarafından düzenlenen yürüyüşe ilişkin açılan soruşturma kapsamında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığında ifade verdi. Koçali ayrıca 27-28 Nisan 2011 tarihlerinde Dersim’in Pülümür ilçesi Kı

Koçali ve Beştaş ifade verdi
Paylaş

Savcılıktaki ifadesinin ardından adliye çıkışında açıklama yapan Koçali, 100 bini aşkın kişinin katıldığı cenaze törenine, kendisinin de genel başkanı olduğu siyasi partinin temsilcisi olarak katıldığını söyledi. Törene katıldığını ve en önde yürüdüğünü belirten Koçali, “Bu toplumun acılarını, üzüntülerini ve sevinçlerini paylaşmak bizim asli vazifemizdir. Hem siyasi hem de insani nedenlerle bu cenaze törenine katıldım” dedi.

BU SORUŞTURMALARLA KÜRT SORUNU ÇÖZÜLMEZ

Dersim kırsalında yaşamını yitiren 4 HPG’linin cenaze törenine katıldığı için hakkında soruşturma açılanlardan BDP EşGenel Başkan Yardımcısı Avukat Meral Danış Beştaş da bu tür soruşturma ve kovuşturmaların Kürt sorununun çözümüne katkı sunmadığını belirtti. Danış Beştaş, “Bu yasalar toplumsal gelişmenin önünde daha fazla tutunamazlar” dedi.

Öte yandan MEYADER’in 18 Mayıs tarihinde düzenlediği yürüyüş ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığında ifade veren Avrupa Parlamentosu Eski Üyesi Feleknaz Uca’ya ait sorgulama tutanağında olmaması gereken din hanesinin bulunması dikkat çekti. Uca gibi ifade veren hiç kimsenin sorgulama tutanağında din ibaresine rastlanmazken, Uca’nın ‘Êzidî’ inancına mensup olmasından kaynaklı bu uygulamanın kasıtlı yapıldığı belirtiliyor. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Blok'un kadın milletvekilleri Diyarbakır’da toplandı

SONRAKİ HABER

Polis şiddetine Doğubeyazıt’ta tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...