29 Mart 2014 23:05

Betondaki Çatlaklar İstanbul Film Festivali’nde

Yönetmen Umut Dağ’ın son filmi “Betondaki Çatlaklar”, İstanbul Film Festivali’nin Nescafé “Yeni Bir Bakış” bölümüne konuk oluyor.

Betondaki Çatlaklar İstanbul Film Festivali’nde
Paylaş

Yönetmen Umut Dağ’ın son filmi “Betondaki Çatlaklar”, İstanbul Film Festivali’nin Nescafé “Yeni Bir Bakış” bölümüne konuk oluyor. Viyana Film Akademisinde Yönetmen Michael Haneke’nin öğrencisi olan ve geçtiğimiz sene Kuma isimli filmi ile Berlin Film Festivali’nden ödülle dönen Dağ için Avusturya’nın Fatih Akın’ı yorumları yapılıyor. Genç yönetmenin son filminin yapımcılığını yine Kuma’da olduğu gibi Haneke’nin Oscar’lı filmi “Amour”un yapımcıları üstleniyor.

Festivalin  “Yeni Bir Bakış” bölümünde gösterilecek Umut Dağ’ın ikinci filmi Betondaki Çatlaklar’da (Cracks in the Concrete) sorunlu aile ilişkilerine bakılıyor. Hapishanede geçirdiği 10 yıldan sonra Ertan, suç dünyasından uzak durarak yeni bir başlangıç yapmak niyetindedir. Ancak kimse ona inanmaz. Yıllardır görmediği oğlu Mikail’i suç dünyasından korumak için kimliğini gizleyerek ona yaklaşmaya çalışır. İlk gösterimi Berlin Film Festivali’nde gerçekleşen bu baba-oğul hikayesi, enerjik anlatımıyla beğeni topladı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Bu İkiliye Dikkat’

SONRAKİ HABER

Hakkari’de kadınlar toprağa can veriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...