29 Mart 2014 17:22

Seçime bir kala kadınlar durmadı!

Kadın Koalisyonu yerel seçimlere son 1 gün kala yaptığı basın açıklaması ile seçimden sonra da kadınların özgürlüğüne, varlığına, hayatına kastedenlerden demokratik araçlarla hesap soracaklarını açıkladı.

Seçime bir kala kadınlar durmadı!
Paylaş

Gülşah İmrek
İstanbul

Seçimler, büyük iktidar paylaşımlarının, ittifaklarının savaş meydanı haline getirilirken kadınlar, mülksüzler, iktidarın ayırdığı “ötekiler” de hayatın dışına atılmaktadırlar.

Kadınları yok sayan, eşit bireyler değil, iktidarlarının hizmetkârları olarak gören, her türlü şiddetle varlıklarına kasteden, toplumsal barışı tehdit eden, tüm bunlara destek veren, sessiz kalan hiçbir siyasi partiye ve adaya oy vermeyeceğiz. Hayatımız için, adalet, eşitlik ve özgürlük için mücadele edeceğiz. Özgürlüğümüze, varlığımıza, hayatımıza kastedenlerden tüm demokratik araçlarla hesap soracağız

Kadın Koalisyonu yerel seçimlere son 1 gün kala yaptığı basın açıklaması ile seçimden sonra da kadınların özgürlüğüne,varlığına,hayatına kastedenlerden demokratik araçlarla hesap soracaklarını açıkladı.

Gündelik hayatı belirleyen politika ve uygulamalara kadınların eşit katılabilmesini istediğini açıklayan koalisyon, yerel yönetimlerde cinsiyet eşitliğinin gözetilmesi gerektiğini de ifade etti. Seçim kampanyalarının ayrımcı, dışlayıcı olup olmadığını da takip eden koalisyon, siyasi partilere bu anlamda sesini duyurmak için çabaladıklarını belirtti.

Seçim sürecine girildiği günden bu yana giderek yükselen seslerin,ortaya çıkan görüntülerin, kadınların iradesini yok sayan saldırılar ve tehditlerin, her gün miting meydanlarından,televizyonlardan yapılan şiddet ve savaş çığırtkanlığının demokratik siyaset yapma zeminini yok ettiğini söyleyen Kadın Koalisyon, sürdürülen kampanyaların yerel yönetimlerle ilgili olması gerektiğini ancak mavcut durumun böyle olmadığını açıkladı. Bu süreçte kadınların ittifakların savaş meydanı haline getirildiğini, iktidarın hizmetkarı olarak görüldüğü ve her türlü şiddetle varlıklarına kastedildiğini ifade eden koalisyon; “Kadınlar olarak hayatımız için eşitlik, özgürlük için mücadele edeceğiz. Bunun için bütün demokratik araçları kullanacağız” dedi.
 

ÖNCEKİ HABER

28 yıllık öğretmene \'öğrenciye destek\' sürgünü

SONRAKİ HABER

Caminin üstünde miting yaptılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...