29 Mart 2014 15:14

Suriye ses kaydına yayın yasağı geldi

RTÜK, Dışişleri Bakanlığı’nda yapıldığı iddia edilen Suriye konulu toplantının yasadışı yollarla dinlenmesiyle ilgili olarak, soruşturmayı yürüten Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi’nin “soruşturma dosyası kapsamı hakkında, yazılı, görsel ve internet medyasında her türlü haber, röportaj, eleştiri vb. yayın yapılmasını yasakladığını’ açıkladı.

Suriye ses kaydına yayın yasağı geldi
Paylaş

Radyo Televizyon Üst Kurulu, Dışişleri Bakanlığı’nda yapıldığı iddia edilen Suriye konulu toplantının yasadışı yollarla dinlenmesiyle ilgili olarak, soruşturmayı yürüten Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi’nin “soruşturma dosyası kapsamı hakkında, yazılı, görsel ve internet medyasında her türlü haber, röportaj, eleştiri vb. yayın yapılmasını yasakladığını’ açıkladı.

RTÜK’ten yapılan açıklama şöyle:

“Dışişleri Bakanlığı'nda yapıldığı iddia edilen Suriye konulu gizli toplantının yasa dışı yollarla dinlenmesi konusunda Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturmayla ilgili olarak, Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi'nin 28/03/2014 tarihli ve 2014/366 Değişik İş No’lu kararıyla, milli güvenliğin, kamu düzeni ve kamu güvenliğinin korunması, devlet sırlarının ifasının önlenmesi amacıyla soruşturma tamamlanıncaya kadar, soruşturma dosyası kapsamı hakkında, yazılı, görsel ve internet medyasında her türlü haber, röportaj, eleştiri vb. yayın yapılmasının 5187 Sayılı Kanunun 3/2 maddesi gereğince yasaklanmasına karar verilmiştir.” (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Kendimizi aşmak için...

SONRAKİ HABER

\'Belki de toplantıya katılan 4 kişide de kayıt cihazı vardı\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...