29 Mart 2014 14:43

Zana, Tüzel ve Birdal seçim için Dersim'de

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, HDP İstanbul Milletvekili Abdullah Levent Tüzel, HDP Yürütme Kurulu üyesi Akın Birdal, sanatçı Ferhat Tunç ve Fatoş Güney seçim çalışması için Dersim'in Mazgirt, Hozat, Ovacık ve Pertek ilçelerinde yurttaşlarla bir araya geldi.

Zana, Tüzel ve Birdal seçim için Dersim\'de
Paylaş

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana seçim çalışması için Dersim'in Mazgirt ve Ovacık ilçelerinde yurttaşlarla bir araya geldi. İlk olarak Mazgirt'e geçen Zana'ya Dersim Belediye Başkanı Edibe Şahin ile Mazgirt Belediye Eş Başkan adayı Meral Gündoğan, Akpazar Belde belediye eş başkan adayları Fadime Çetinkaya ile Hüseyin Çetinkaya ve BDP yöneticileri eşlik etti. Mazgirt girişinde çok sayıda yurttaş tarafından,"Biji serok Apo" sloganı ve alkışlar eşliğinde karşılanan Zana seçim bürosuna geçerek büro önünde konuşma yaptı. Zana,"Dersim'in en küçük hücresinin bile bu ülkenin kalkınmasına, aydınlanmasına, özgür bir yaşamın kurulmasına katkısı olmuştur. Dersim isterse bu ülkede deviremeyeceği hiçbir iktidarın olmadığını düşünüyorum. Çünkü Dersimlilerin gücünü biliyorum" dedi. BDP'nin sistem karşısındaki tek alternatif olduğunun altını çizen Zana,"Dersimliler yıllarca sistemin bütün partilerini denediler ve hiç birinin kendi duygu, düşünce ve geleceklerine bir şey katmadıklarına tanıklık ettiler, yaşadılar ve gördüler" diye konuştu.

'DERSİM, ANKARA'YA DUR DEMESİNİ İYİ BİLİR'

Dersim'in kendi tarihsel mirasına Seyit Rıza'ya, Bese'ye ve Zarife'ye ve Sakine'ye layık bir duruş sergileyeceği inancını taşıdığını ifade eden Zana," Dersim'in ruhu çok farklı ve dinamiktir. Ankara'ya dur demek isteği zaman dur demesinin çok iyi bilir. Mazgirt'te bunun bir parçasıdır" dedi. Zana," Ezilenlerin göz yaşıyla, alın teriyle ve fedakârıyla Devrimci Güç Birliği çatısı altında buluşarak, bütün bir tarihsel mirasa çok daha güçlü bir şekilde sahip çıkacağı inancını taşıyorum. Dersim ve Mazgirt 'te yaşayan kardeşlerimin, yoldaşlarımın ve analarımın bu yönde karar verdiğini de biliyorum" dedi. Zana buradaki konuşmanın ardından berberindeki BDP heyetiyle Ovacık (Pulur) ilçesinde yurttaşlarla bir araya geldi.

HDP HEYETİ HOZAT VE PERTEK'TE

Öte yandan HDP İstanbul Milletvekili Abdullah Levent Tüzel, HDP Yürütme Kurulu üyesi Akın Birdal, sanatçı Ferhat Tunç ve Fatoş Güney ise seçim çalışması için Hozat ve Pertek ilçelerinde yurttaşlarla bir araya geldi. İlk olarak Hozat'a geçen HDP'lileri Hozat Belediye Başkanı ve aynı zamanda belediye başkan adayı Cevdet Konak ile Devrimci Güç Birliği temsilcileri karşıladı. Hozat esnafıyla görüşen HDP'liler ardından seçim bürosu önüne geçti. Burada konuşan HDP İstanbul Milletvekili Abdullah Levent Tüzel, Hozat'ta halkçı ve devrimci yönetim anlayışının göze çarptığını ifade ederek, "Başka yerlerde reklam afişleri görülür, satış ve pazarlamanın görüntüleri vardır. Oysa Hozat'ta Dersim'in, Hozat'ın, Kürtlerin, Alevilerin değerlerinin, onları kültürlerini, tarihlerinin simgelerini gördük. Halka tarih çıkmak, geçmişle hesaplaşmak, özgürlüğe ve demokrasiye yürümek ancak böyle mümkün olacak" dedi.

30 Mart'ta yalnızca belediye başkanlarının, belediye meclis üyelerinin seçiminin yapılmayacağını belirten Tüzel,"Türkiye'nin ülkemiz halklarının geleceğini belirleyeceğiz" dedi. "Bizim hesaplaşmamız bu devleti katliamlarla yöneten, halkları birbirine kışkırtan, bütün bu kirli politikalarını savaşla gizlemek isteyen zihniyetledir" diyen Tüzel,"Hesaplaşmamız bebek katilleriyle, 37-38'i bugüne taşıyarak bundan medet umanlarla. Bu nedenle birleşmeliyiz, aynı safta buluşmalıyız. Anadolu ve Mezopotamya coğrafyasını halkların geleceğine taşımalıyız. Bu seçimler o nedenle tarihi, önemli " diye konuştu.

Ardından konuşan HDP Yürütme Kurulu üyesi Akın Birdal ise PKK Lideri Abdullah Öcalan tarafından başlatılan çözüm sürecine dikkat çekerek,"Bir yıldır cenaze gelmiyor, anneler ağlamıyor. Bu neyi gösteriyor demek ki savaşsız, çatışmasız olabiliyor, ama yetiyor mu hayır. Kürt özgürlük hareketi tarafından başlatılan bu sürecin yol haritasını 30 Mart'ta sizin vereceğiniz karar belirleyecektir" dedi. Fatoş Güney ilk defa Dersim'e geldiğini belirtti. "Yıllarca yüreğim burada yaşayan insanların acılarıyla birlikte çarptı" diyen Güney,"Bugün buradayım çünkü demokrasi, barış ve özgürlük istiyorum. Temiz siyaset istiyorum ve buradaki güç birliği adayı arkadaşlarıma güveniyorum" dedi. HDP'liler ardından Pertek ilçesine geçti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan, 5 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu

SONRAKİ HABER

Kendimizi aşmak için...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...