29 Mart 2014 11:13

Berkin yürüyüşüne para cezası verildi

Berkin Elvan’ın polis tarafından gaz fişeği ile vurularak öldürülmesini protesto eden Tarsuslulara idari para cezası kesildi.

Berkin yürüyüşüne para cezası verildi
Paylaş

Burak ŞEFKAT
Tarsus

Mersin’in Tarsus ilçesinde, Berkin Elvan’ın öldürülmesini protesto eden onlarca kişiye, Tarsus Trafik Denetleme Büro Amirliği tarafından Karayolları Trafik Kanunu’nun 14. Maddesi gerekçe gösterilerek 365 liralık para cezası kesildi.
Tarsus Adliyesi önünde bir araya gelen emek ve demokrasi güçleri cezaya itiraz etti. Adliye önünde Evrensel’e açıklamalarda bulunan İHD Tarsus Şube yöneticisi Yunus Emre Ulus kesilen para cezalarının siyasi bir karar olduğunu vurguladı.
Barışçıl toplanma hakkının demokratik toplumlarda temel bir hak olduğunu söyleyen Yunus Emre Ulus “Tarsus’taki eylemlerde yürüyüşlere katılan yurttaşlar trafiği kapatmadılar. Aksine güzergah üzerinde bulunan yolları görevli polisler trafiğe kapattı” dedi.
AİHM kararları incelendiğinde yürüyüş yapma hakkının doğal sonucu olarak yaya ve araç trafiğinin belli bir süre kullanıma kapanabilmesinin mümkün olduğunu belirten Yunus Emre Ulus “Bu durum bireylere tanınan ilgili hakkın kullanılmasına ilişkin bir durumdur” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Obama ve Putin Ukrayna krizini konuştu

SONRAKİ HABER

Casusluk soruşturması: Önder Aytaç\'ın ifadesi alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...