28 Mart 2014 21:53

Otizm doğumdan önce başlıyor

New England tıp dergisinde yayınlanın bir araştırma sonucuna göre, otizmin anne karnında başladığına dair yeni kanıtlar bulundu.

Otizm doğumdan önce başlıyor
Paylaş

New England tıp dergisinde yayınlanın bir araştırma sonucuna göre, otizmin anne karnında başladığına dair yeni kanıtlar bulundu.  
Araştırmaya göre doğumdan önce gelişmekte olan beyinde ortaya çıkan değişiklikler otizm belirtilerine neden olabiliyor.
Çalışma, erken teşhis ve tedaviye katkı sağlarken, otizmli çocukların yaşamlarını iyileştirmeye yardımcı olabileceği umutlarını artırdı.
 BBC’nin haberine göre, bilim insanları iki ve on beş yaş arasında, otistik olan ve olmayan yirmi iki çocuğun ölüm sonrası beyin dokularını analiz etti.
Araştırmada beynin dış kısmı olan korteksin iletişim kanallarına ve katmanlarının nasıl oluştuğuna bakıldı.  
Otistik olmayan çocukların sadece yüzde 10’unda, otistik çocukların ise yüzde 90’ında genetik anomaliler bulundu.
Uzmanlar sosyal ve duygusal iletişimle, dille ilgili beyin bölgelerinde değişikliklerin doğumdan uzun süre önce yerleştiğini söylüyor.
San Diego’daki California Üniversitesi ve Seattle’daki Allen Enstitüsü Beyin Çalışmaları bölümünden araştırmacılar bu durumun, bazı otistik bebeklerin yeterince erken tedavi edilmesi durumunda neden iyileşme belirtileri gösterdiklerini açıklayabileceğini söylüyorlar.
 Ulusal Otizm Derneği Müdürü Carol Povey de çalışmanın karmaşık ve genellikle yanlış anlaşılan bu soruna ışık tutacağını söyledi ve “Otizmin derin ve yıkıcı bir etkisi olabilir ama doğru destek büyük fark yaratabilir.” dedi.  (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Okyanuslarda asitlenme alarmı

SONRAKİ HABER

Dikkat: Kedinizden verem kapabilirsiniz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...