28 Mart 2014 21:50

İran'da alkol kaçamağı

Alkol içmenin yasak olduğu İran’da cezalara rağmen alkol tüketimi yükselişte. Kamuya açık gece kulüplerinin bulunmadığı İran’da haftasonları sabah saatlerine kadar süren partilere ev yapımı ya da yurt dışından kaçak içkiler eşlik ediyor.

İran\'da alkol kaçamağı
Paylaş

Alkol içmenin yasak olduğu İran’da cezalara rağmen alkol tüketimi yükselişte. Kamuya açık gece kulüplerinin bulunmadığı İran’da haftasonları sabah saatlerine kadar süren partilere ev yapımı ya da yurt dışından kaçak içkiler eşlik ediyor. İran medyasında yer alan verilere göre, 76 milyon nüfuslu ülkede 200 bin alkol bağımlısı bulunuyor. Gerçek rakamın daha da yüksek olduğunu belirten kaynaklar da var. Ülkede alkol bağımlıları için ilk tedavi merkezi geçtiğimiz yıl Tahran’da açıldı. Amatörce üretilen alkol, körlük hatta ölüme de yol açabiliyor.
Alkol, elde üretim dışında, yurt dışından kaçak olarak getirtiliyor. Alkolün özellikle Türkiye ve Irak’ın kuzeyindeki Kürt bölgelerinden getirildiği, Rusya ve Gürcistan’dan da votka getirildiği belirtiliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Arıtıp aydınlatacak

SONRAKİ HABER

Okyanuslarda asitlenme alarmı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...