28 Mart 2014 18:08

Enes Ata mezarı başında anıldı

Diyarbakır'da 28 Mart 2006 yılında meydana gelen olaylarda polisin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Enes Ata (8) mezarı başında anıldı.

Enes Ata mezarı başında anıldı
Paylaş

Diyarbakır'da 28 Mart 2006 yılında meydana gelen olaylarda polisin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren Enes Ata (8) mezarı başında anıldı.

Muş'un Şenyayla kırsalında 2006'da 14 PKK'linin öldürülmesiyle 28 Mart'ta Diyarbakır'da başlayıp tüm bölgeye yayılan protesto gösterileri sırasında katledilen Enes Ata mezarı başında anıldı. 30 Mart 2006'da Diyarbakır'da polis kurşunuyla katledilen Ata, DÖKH ve MEYA-DER'in öncülüğünde Diyarbakır'ın Çınar (Axpar) ilçesi Demirölçek (Kelê) köyündeki mezarı başında anıldı. Baba Süleyman Ata ve Anne Cahide Ata ile BDP Çınar Belediyesi Eş Başkan Adayı Rukiye Eryılmaz'ın katıldığı kitlesel anmaya Enes Ata'nın çok sayıda yaşıttı ve arkadaşları katıldı. Sık sık "Şehît namirin" sloganı atılan anmada yapılan saygı duruşunun ardından konuşan, DÖKH aktivisti Zekiye Güler, Ata'nın vahşice katledildiğini söyledi. Güler, "Enes yaşasaydı şimdi 16 yaşında bir delikanlı olurdu. Onu hayattan vahşice kopardılar. Ama biz onu ve diğer katledilen Kürt çocuklarını unutmayacağız. Mutlaka katiler hasep verecektir" dedi.

Baba Süleyman Ata, "Enes'in mezarı başında konuşmak çok zordur. Enes, polisin hedef gözeterek ateş açması sonucu kalbinden vurularak öldürülmüştür. Onu hastaneye taşıyanlara polis kızmıştır. Niye getirdiniz. Bıraksaydınız ölseydi. Enes öldü. Ama Enes 2006'ya kadar benim oğlumdu. Ölümün ardından yani 2006'dan sonra tüm Kürt halkının çocuğu olmuştur" dedi.

Ata'nın anmasının ardından kitle daha sonra 2012'da Çukurca'da bir çatışmada yaşamını yitiren PKK'li Murat Çapa'yı (Cemşid Amed) mezarı başında andı. Anne Nevres Çapa ve Baba Arif Çapa'nın katıldığı anmada, Anne Nevres Çapa'nın "Murad'ım bak misafirlerin var. Yoldaşların geldi" demesi duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Burada konuşan BDP Çınar Eş Başkan Adayı Rukiye Eryılmaz, "30 yıldan beri süren savaşta, Kürtler binlerce çocuğunu toprağa vermiştir. Bizim yapmamız gereken onların bıraktığı bayrağı devralmaktır. Evet, o bayrağı milyonlarca kişi devralmıştır" dedi. Anma "Şehit namirin" ve "Bijî Serok Apo" sloganlarıyla son buldu. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İnan\'ın göğsündeki kurşun yine çıkarılamadı

SONRAKİ HABER

Gülen\'in yeşil pasaportu iptal edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa