28 Mart 2014 17:13

Ses kayıtları dış basında geniş yankı buldu

Dışişleri bakanlığının odasında yapılan gizli görüşmelerin YouTube’ta yayımlanması ve ardından YouTube’nun kapatılması dış basında da geniş yer buldu.

Ses kayıtları dış basında geniş yankı buldu
Paylaş

Dışişleri bakanlığının odasında yapılan gizli görüşmelerin YouTube’ta yayımlanması ve ardından YouTube’nun kapatılması ülke gündemine bomba gibi düştü. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler arasında geçen konuşmanın  yankıları dış basında da geniş yer buldu.

BBC (İNGİLTERE): Türkiye Suriye’ye müdahalenin görüşüldüğü ses kayıtlarının sızması üzerine YouTube’u kapattı. #youtubeblockedinturkey twitter’da dünya trendi oldu.

THE ECONOMIST (İNGİLTERE): Eleştirilerin hedefindeki Türkiye Başbakanı korkuyor olmalı. Birçok Türk, “Yoksa neden 20 Mart’ta Twitter’ı yasaklasın ki? diye soruyor. ABD Dışişleri yetkilisi Douglas Frantz, yasaklama kararını, “21. Yüzyılda kitap yakılması”na benzetti. AB’nin Dijital Komiseri Neelie Kroes de kararı ‘korkakça’ olarak niteledi.

DAILY MAIL (İNGİLTERE): YouTube’a yönelik engelleme Türk yetkililerinin Suriye’yi tartıştığı görüşmenin kayıtlarının sızmasının ardından geldi. Hükümet yetkilileri ulusal güvenlik tehlikeye girdiği takdirde başka yasaklamaların da gelebileceğini söylüyor.

THE GUARDIAN (İNGİLTERE): Türk hükümeti, Twitter’ı yasakladıktan bir hafta sonra YouTube’ı kapatarak eleştirilere hedef olan sosyal medya üzerindeki baskılarına yenisini ekledi. Son engelleme kararı üst düzey yetkililer arasındaki bir güvenlik toplantısının sızmasının ardından alındı.

THE INDEPENDENT (İNGİLTERE): Suriye ile ilgili üst düzey güvenlik toplantısı görüşmelerinin sızması üzerine YouTube’a girişler engellendi.

EL CEZİRE (KATAR): Hükümetin gizli güvenlik toplantısının sızmasının ardından video paylaşım sitesi kapatıldı. #TurkeyBlockedYouTube ülke çapında en çok paylaşılan cümle oldu.

TIME (ABD): YouTube yasağı Türk hükümetinin Twitter kararıyla uluslararası eleştirilerin hedefi olmasından bir hafta sonra geldi.

BLOOMBERG (ABD): Suriye işgal planlarının sızması üzerine Türkiye YouTube’a girişi engelledi.

CNN (ABD): Türk hükümeti on milyondan fazla insanı etkileyen Twitter yasağından bir hafta sonra YouTube’u yasakladı.

NBC (ABD): Başbakan Erdoğan’ın geçen hafta Twitter’ı silip süpüreceğini söylemesinden sonra İnternet’te sansür dalgası başladı.

CNBC (ABD): AB’nin Dijital Komiseri Neelie Kroes, CNBC’ye, YouTube kararının kabul edilemez olduğunu belirterek, Türkiye halkının ifade özgürlüğü için elinden geleni yapacağını açıkladı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Saldırılara karşı HDP’ye destek açıklaması

SONRAKİ HABER

\'Urfa Apê Osman\'a, Apê Osman Urfa\'ya çok yakıştı\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa