28 Mart 2014 16:42

Twitter’dan hakaret davası görüldü

Gezi eylemlerine destek veren İstanbul Barosu avukatlarına yapılan müdahaleyi protesto etmek için yürüyüş yapan Samsun Barosu avukatlarına Twitter’dan hakaret ettiği suçlamasıyla hakkında dava açılan 48 yaşındaki Yakup Güven, hakim karşısına çıktı.

Twitter’dan hakaret davası görüldü
Paylaş

Gezi eylemlerine destek veren İstanbul Barosu avukatlarına yapılan müdahaleyi protesto etmek için yürüyüş yapan Samsun Barosu avukatlarına Twitter’dan hakaret ettiği suçlamasıyla hakkında dava açılan 48 yaşındaki Yakup Güven, hakim karşısına çıktı. Güven, “Anayasada düşünce ve ifade etme özgürlüğü vardır. Söylediğim sözlerde bu kapsamdadır” dedi.

Hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istenen Yakup Güven bugün 6. Sulh Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı. Güven, yazdığını kabul ederek, “Anayasanın 20, 25 ve 26’ıncı maddeleri uyarınca kanaat ve düşünceleri ifade etme özgürlüğü bulunmaktadır. Söylediğim sözler bu kapsamdadır. Kimseyi hedef göstermedim. Ayrıca avukatlar meslektaşlarına mesaj çekerek onların da davaya katılmalarını telkin ediyorlar” diye konuştu.

Duruşmaya katılan 14 avukat ise sanığın yazılı savunmalarında da hakaret etmeye devam ettiğini dile getirerek şikayetçi oldu. Gelmeyen 4 avukatın dinlenmesi için duruşma ertelenirken, çok sayıda avukatın da dilekçe vererek davaya müdahil olmak istediği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Gezi eylemlerine destek vermek için Çağlayan’daki İstanbul Adliyesinde geçen yıl haziran ayında basın açıklaması yapan avukatlara, polisin müdahale ederek bazılarını gözaltına almasına Türkiye’nin birçok yerinde tepki gösterildi. Samsun Barosuna kayıtlı bazı avukatlar da bu olayı protesto etmek ve meslektaşlarına destek vermek için Cumhuriyet Meydanı’ndan Adliye Sarayına doğru yürürken, Atatürk Anıtı önünden geçti. Bu sırada avukatları izleyen Samsun Strateji Geliştirme Platformu Başkanı Yakup Güven, twitter’daki hesabından ‘Şu an Samsun’da bir takım çapulcu parçası kendini bilmez ne idüğü belirsiz avukat heykele yürüyerek ülkeyi şikayet ediyorlar, diri dururken ölüye’ diye yazmıştı. Avukatlar tarafından sosyal medyadaki ifadelerin fark edilmesi üzerine 19 avukat Cumhuriyet Savcılığına dilekçe vererek, Güven’in Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret ettiğini, ayrıca kendilerine de hakarette bulunduğunu ileri sürerek şikayetçi oldu. (Samsun/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Parası olmadığı için tedavi olamıyor

SONRAKİ HABER

Kitap öneren öğretmene soruşturma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...