28 Mart 2014 13:57

Bekir Kaya, Başbakana yanıt verdi

Başbakan'ın 'Depremde biz Van'ı inşa ederken Van'ın belediye başkanı kaçtı gitti' sözlerine yanıt veren BDP'nin Eş Başkan Adayı Bekir Kaya, 'Ben ve diğer seçilmiş arkadaşlarım 1 yıl cezaevinde kaldık, sanırım başbakan bundan söz ediyor olabilir' dedi.

Bekir Kaya, Başbakana yanıt verdi
Paylaş

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Van mitingi sırasında Van Belediyesine ilişkin eleştrilerine Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Bekir Kaya'dan yanıt geldi. Başbakan'ın 'Depremde biz Van'ı inşa ederken Van'ın belediye başkanı kaçtı gitti' sözlerine değinen Kaya, "Bu artık yalanı da geçti. Biz buna karşı bişey demiyoruz. Halkımız burada, onlar elbette karar verecekler. Ben ve diğer seçilmiş arkadaşlarım 1 yıl cezaevinde kaldık, sanırım başbakan bundan söz ediyor olabilir." dedi. Başbakan BDP'li belediyelerin olduğu her yerde çöp ve kanalizasyondan söz ettiğini aktaran Kaya, "Bu iki kelime başbakanın ağzına çok yakışıyor.Bunları söylemeye devam etsin. 'Van'ı çöp, kanalizasyon almış götürmüş' diyor. Bunu en iyi bilen Van halkıdır. Başbakan belediyelerinin hırsızlıklarını bugüne kadar hiç görmedi. 2004-2009 yılında Burhan Yenigün’ün, Hüseyin Çekik’in Van’ı nasıl aile çiftliklerine dönüştürdüklerinden bahsetmiyor" dedi.

"SANKİ BİLAL'İN GEMİSİNİ SATIP BİZE GÖNDERECEK"
Kaya, "Bizim ilkelerimiz ideolojilerimiz bize halkın malına el uzatmayacaksın, çalmayacaksın, hırsızlık etmeyeceksiniz, haramdır, günahtır diyor. Bizim ilkelerimiz şunu da diyor, yönetici olduğunuzda halkınız arasında ayrım yapmayın, bizim partili ya da başka partili diye ayrım yapmayın hizmeti her kese eşit şekilde yapın, herkese eşit şekilde yaklaşın. Ama Başbakan Beşyol meydanında ne diyor? 'Yerel yönetimler bizde olursa biz merkezi hükümet olarak destek veririz' sanki cebinden bize para gönderecek, sanki Bilal’ın gemisini satıp bize gönderecek, sanki ayakkabı kutularında istiflediği paraları bize gönderecek" şeklinde konuştu. Başbakan'ın 'Van'a 15 katrilyon para gönderdim' sözlerini hatırlatan Kaya, "Ne biz nede Van halkı bu parayı görmedi. Biz 40 bin TL ye mal olan TOKİ'nin 80 bin TL'ye Van halkına satıldığını gördük. Van'da deprem sonrası yapılan tüm okullara holdinglerin isimleri verilmiş, buda demektir ki bunları şirketler yapmış beş yıl vergiden muaf olacaklar. Van'da ki sağlık ocaklarına baktığımızda hayır kurumları, dernekler ve şirketin isimlerini görüyoruz. Bunlara devletin bütçesi harcanmamış. Buradaki hangi hizmete bakarsanız Van halkıyla dayanışma amacıyla yapılmıştır. Depremde toplanan paraların nereye gittiğini bilmiyoruz görmedik ama aramalarda evlerinde ayakkabı kutularında çıkan paraları gördük" dedi.

"14'TE 14 YAPARAK BAŞBAKANININ BOYUNUN ÖLÇÜSÜNÜ ALACAĞIZ"
AKP'li bir adayın 'Van Belediyesi halka arsenikli su içiriyor' sözlerine sert tepki gösteren Kaya, "Siz 5 yıl önce bu zehri halkımıza içiriyordunuz. Biz arsenik arıtma yaparak bu sorunu bitirdik. Bu aday seçilmek için her yolun mubah olduğunu düşünüyor. Arıtma tesisinin girişinde daha arıtılmamış suyun numunesini alıp bize iftira atıyor, arıtılmış değerleri halktan gizliyorlar. İsteyen gidip arsenik arıtma tesisinin çıkış değerlerini alabilir, birçok kurum her ay halka verdiğimiz suyun değerlerini ölçüyor gidip baksınlar" dedi. 30 Mart günü Van'da 14'te 14 yaparak Başbakan'ın boyunun ölçüsünü alacaklarını söyleyen Kaya, "Başbakan dün bize bir emanet bıraktı inşallah onun emanetini de 30 Mart akşamı Ankara’ya, Başbakan'ın yanına göndereceğiz" dedi. (Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Vatan hainleri’ bir tarafa...

SONRAKİ HABER

Gül de \'sızdıranların\' peşine düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...