28 Mart 2014 06:00

Adana’nın akciğeri şimdilik yeşil kalacak

Adana’nın akciğeri olan Seyhan Havzası’nın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılaşmaya açılması kararı rafa kaldırıldı. 'Gençlik Merkezi' yapılması planlanan bölge şimdilik yeşil alan olarak kalacak.

Adana’nın akciğeri şimdilik yeşil kalacak
Paylaş

Sinem UĞURLU
İstanbul


Adana’nın akciğeri olan Seyhan Havzası’nın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılaşmaya açılması kararı rafa kaldırıldı. “Gençlik Merkezi” yapılması planlanan bölge şimdilik yeşil alan olarak kalacak.
Mülkiyeti Adana Büyükşehir Belediyesine ait olan Seyhan Nehri kıyısındaki yeşil alan için, 14 Şubat 2013 tarihli Belediye meclis kararıyla imar değişikliği yapıldı ve bölge yapılaşmaya açıldı. Bu değişiklikle, Seyhan Nehri’nin iki yakasındaki Merkez Park içinde bulunan Fuzuli Caddesi ile Cevat Yurdakul Caddesi’nin kesiştiği bölgedeki tam 28 bin 749 metrekarelik alana gençlik merkezi yapılması öngörülüyordu.

BELEDİYE VAZGEÇTİ
O dönemde Şehir Plancıları Odası Adana Şube Başkanlığı görevini yürüten Ulaş Çetinkaya ve TMOBB’ye bağlı meslek odaları, planın iptal edilmesi ve alanın eskiden olduğu gibi yeşil alan olması için başvurularda bulundu. Bu itirazlar nihayet sonuç verdi ve Belediye Meclisi, Seyhan Nehri’ni yapılaşmaya açmaktan vazgeçti. Adana Büyükşehir Belediyesi, görüşülen imar değişikliği planı doğrultunda söz konusu parsellerin yeşil alan olarak kalması kararını aldı.

KENT İÇİN BİR KAZANIM
Konuyla ilgili Evrensel’e konuşan TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreterİ Nazım Biçer, “Bu örnekle yaşam alanlarımız için alınan olumsuz kararlara rağmen kararlılıkla mücadele etmeyi sürdürürsek, sonuçlar alınabileceğini bir kez daha tecrübe etmiş olduk. Bu kamusal alanın betonlaşması yolunda atılan bu adımın durmuş olması, Adana kentleşmesi için önemli bir kazançtır” diye konuştu.  

SEL TAŞKIN KORİDORU
Merkez Park, Seyhan Nehri’nin iki yakasında yer alan, yaklaşık 33 hektar büyüklüğüyle Türkiye’nin en büyük şehir parklarından biri. Seyhan Havza’sı, aynı zamanda Seyhan Nehri’nin sel taşkın koridoru. Yani sel taşkınları sırasında, bir felaket yaşanmaması için bu koridorların betonlaşmayla doldurulmaması gerekiyor. Ayrıca, bölge yeşil alan olması itibariyle de Adana’nın akciğeri görevini görüyor.

ÖNCEKİ HABER

Siirt’te sekiz partinin bayrağı birlikte dalgalanıyor

SONRAKİ HABER

Erdoğan\'a Baykal\'ın kasetini izletirken onu da kaydetmişler...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...