27 Mart 2014 23:27

10. Uluslararası Kar Film Festivali’nde ödüller dağıtıldı

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 10.Uluslararası Kar Film Festivali, Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezinde başladı. Festivalde bu yıl toplam 4 kategoride 13 film ödüle layık görüldü.

10. Uluslararası Kar Film Festivali’nde ödüller dağıtıldı
Paylaş

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 10.Uluslararası Kar Film Festivali, Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezinde başladı. İki gün boyunca aralıksız devam edecek olan festivale akademik personel ve öğrencilerin yoğun katılımı sağlanırken. Programa sanat ve sinema dünyasından. Vildan Atasever, Tolga Güleç, Selda Alkor, Suat Köçer, Ayhan Özen, Serkan Öztürk, Nihal Menzil, Fırat Paşayiğit, Mine Teber ve Ahmet Arıman gibi ünlü konukla rda 2 gün boyunca öğrenci ve vatandaşlarla buluşacak. Festivalde bu yıl toplam 4 kategoride 13 film ödüle layık görüldü.
Festivalin açılış konuşmasını yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz, Bu çalışmanın   tamamen öğrencilerinin eseri olduğunu belirterek, "Festivalimiz 2002-2003 yıllarında oluşmaya başladı. Tamamen öğrencilerin eserdir. İnternet üzerinden oluşturulan bir festival. Jüri değerlendirmesini İnternetken yapıyor. Online bir festivaldir. YouTube'nin 2005'te faaliyete geçtiği düşünülürse orijinal bir festival olduğu ortadadır. İletişim fakültesi öğrencileri 'Biz nasıl iş bulacağız' diye söyleniyorlar. Fakültemizden mezun olan ve şuanda sektörde olan öğrencilerimiz burada bu soruların cevabını verecekler” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmacılarının ardından animasyon, deneysel, belgesel, kurgu dallarında ödüle layık görülenlere ödülleri takdim edilirken, animasyon dalında Kafa adlı film ile Koray Sevindi, deneysel dalında, Hafi adlı film ile Vedat Coşkun, belgesel dalında Kardeşlik Uykusu filmi ile Savaş Keskin, kurgusal dalında ise Ayrılık filmi ile Ümit Tayam birinciliğe layık görülürken, Elveda adlı film ile Ethem Özgüven de jüri özel ödülüne layık görüldü.
Belgesel dalında Zarok adlı Kürtçe-Türkçe belgesel filmi ile  Muhammet Beyazdağ  3. oldu. Organizasyonun yetersizliğinden dolayı törene katılamadığını belirten Bozdağ, “Antalya’da ikamet ekteyim. Kar Film Festivaline 22 saat kala davet edildim .3 ya da 4 gün önce haber verilseydi kendim katılırdım. Organizasyonun yetersizliğinden dolayı katılamadım” dedi.
Beyazdağ, filmin konusu hakkında ise “Türkiye’de yapılan her 3 evlilikten bir tanesi, bir kız çocuğunun hayatını karartıyor. Zarok belgeselinde evrensel bir sorun olan çocuk gelinlerin yaşadığı zorlukları yalın bir şekilde dile getirmeye çalıştım”diye konuştu. (Erzurum/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

HDP\'den cemevine ziyaret

SONRAKİ HABER

‘Tansiyonunuzu doktora ölçtürmeyin’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...