27 Mart 2014 22:24

HDP'den cemevine ziyaret

HDP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Pınar Aydınlar, Avcılar'da Cemevi'ni ziyaret ederek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP-AKP işbirliğine yönelik sözlerinin asılsız olduğunu söyledi.

HDP\'den cemevine ziyaret
Paylaş

HDP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Pınar Aydınlar, Avcılar'da Cemevi'ni ziyaret ederek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP-AKP işbirliğine yönelik sözlerinin asılsız olduğunu söyledi.

Seçimlere az bir zaman kala HDP seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. HDP Avcılar ve Sarıyer'de Cemevi ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaretler sırasında HDP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Pınar Aydınlar, BDP İstanbul Kadın Meclisi sözcüsü Semra Demir, HDP Küçükçekmece Belediyesi eş başkan adayları Nizamettin Öztürk ver Hatice Altınışık, ilk olarak Avcılar'da bulunan Garip Dede Cemevi'ne ziyaret etti. Ziyaret sırasında alevi dedeleri, HDP'yi yerel seçimlerde Büyükşehir Belediyesi için destekleyeceklerini belirtti.

Aydınlar ve beraberindekiler, daha sonra Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Merkezi Ayazağa Şubesi'ne gelerek Alevi buluşması düzenledi. Buluşma sırasında konuşan HDP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Pınar Aydınlar, Alevilerin zalimlere karşı verdiği mücadeleleri anlattı. Sistemin değişmesinin yerel yönetimlerle başladığına dikkat çeken Aydınlar, "Sistem partileri kandan ve savaştan besleniyor. Gezi döneminde 8 can verdik. Dün Berkin'i katlettiler bugün Mehmet'i vurdular. Bu zulme karşı mücadele etmek gerekiyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP-AKP işbirliğine yönelik sözlerine değinen Aydınlar, "Sırrı Süreyya Önder bir halkın önder olarak kabul ettiği Abdullah Öcalan ile görüşme yapması kadar doğal bir şey yok. Bunun işbirliği ile bir alakası yok. İşbirlikçiliğe karşı biz mücadele ettik. Aleviliği kötüleyenlere, devrimcilere katil diyenlere bakılınca kimin ihanetçi olduğunu görünür" dedi.
 

ÖNCEKİ HABER

İnan\'ın göğsündeki kurşun çıkarılamadı

SONRAKİ HABER

10. Uluslararası Kar Film Festivali’nde ödüller dağıtıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...