27 Mart 2014 21:44

Dünya Tiyatro Günü'nde oyunlu kutlama

Dicle-Fırat Kültür Merkezi VE Cudi Kültür Merkezi, Dünya Tiyatro Günü'nü sahnelediği oyunlarla kutladı.

Dünya Tiyatro Günü\'nde oyunlu kutlama
Paylaş

Dicle-Fırat Kültür Merkezi'nin tiyatro birimi çalışanları, Dünya Tiyatro Günü'ne nedeniyle Xwezgini adlı tiyatro oyunu Cegerxwin Gençlik Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahneledi. Oyuna tiyatrocuların yanı sıra yurttaşlar da ilgi gösterdi. 2004 yılında bedenini ateşe vererek yaşamını yitiren HPG'li tiyatrocu Erdoğan Kahraman (Yekta Herakol) için hazırlanan sinevizyon gösterimi de yapıldı. Kısa bir açıklama yapan Tiyatro sanatçısı Ömer Şahin, "Gerçek sanat geleneğe bağlı olarak yapılan sanattır. Bir halkın kültürünü canlandırmak için o halkın kendi değer ve gelenekleri ile kurduğu bağ ile aynıdır" şeklinde konuştu.

SİLOPİ'DE ETKİNLİK DÜZENLENDİ

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Laleş Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, BDP Şırnak İl yöneticisi Hazım Kılınç, BDP İlçe Başkanı Aziz Acet, BDP Silopi Belediye Eşbaşkan adayları Emine Esmer ve Seyfettin Aydemir, Belediye Başkan vekili Abdülkerim Sönmez, KURDİ-DER, DÖKH Aktivisleri, Barış Anneleri Meclisi ve çok sayıda tiyatro oyuncusu ile yurttaş katıldı. Salona, PKK Lideri Abdullah Öcalan ile geçtiğimiz yıl Rojava'da yapılan bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren Mem u Zin Kültür Merkezi çalışanı Mehmet Karane'nin (Hevi Şanoger) posterleri asıldı. Laleş Kültür Sanat Merkezi yöneticisi Talat Yeşil, günün anlamına ilişkin bir konuşma yaptı. Yeşil, "Şehit Yekta arkadaş, Önder Apo üzerindeki tecridi ve Rojava halkının uğradığı saldırıları protesto etmek amacıyla bundan tam 10 yıl önce, 27 Mart 2004'de Suriye'nin Halep kentinde, bedenini ateşe vererek devrimci tavrını dünya tiyatrolar gününde ortaya koymuştur. Şehit Yekta, dünya tiyatrolar gününde yaptığı bu eylemle kültür ve sanat faaliyetlerimizin devrimci çizgisinin sembollerinden olduğunu göstermiştir" şeklinde konuştu.

Gecede Yekta'nın hayatını anlatan sinevizyon gösterimi yapılırken, 27 Mart 'Dünya Tiyatrocular Günü' dolayısıyla Cudi Kültür Merkezi, Cizre Mem u Zin Kültür Sanat Merkezi ve Laleş Kültür Sanat Merkezi tiyatro oyuncuları birer tiyatro gösterimi sundu. (Diyarbakır/Şırnak/DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Abdullah Demirbaş, PKK\'li ve asker annesini buluşturdu

SONRAKİ HABER

\'Çocuk katili hükümet çocuklardan elini çek\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...