27 Mart 2014 21:11

Diyarbakır'da AKP mitingi sonrası gerginlik

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın Diyarbakır'da düzenlediği mitingin ardından "tekbir" getirerek sloganlarla yürüyen AKP'li gruba, BDP'liler ve yurttaşlar tarafından tepki gösterilmesi sonucu kısa süreli gerginlik yaşandı.

Diyarbakır\'da AKP mitingi sonrası gerginlik
Paylaş

Diyarbakır'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı mitingin ardından "tekbir" getirerek Yenişehir Ofis Semti'nde sloganlar atan AKP'li bir grup, BDP'liler ve yurttaşlar tarafından protesto edildi. Ekinciler Caddesi'nde karşılıklı olarak atılan sloganların ardından olay yerine çok sayıda çevik kuvvet, polis ve zırhlı araç geldi. AKP'li grup tarafından atılan sloganlara yurttaşlar ve BDP'liler, "Biji Serok Apo", "Gençlik Apo'nun fedaisidir", "Burası Kürdistan buradan çıkış yok" ve "Amed susma halkına sahip çık" sloganlarıyla karşılık verdi. Kısa sürede AKP'li grubu protesto eden grubun büyümesi sonucu AKP'li grup olay yerinden ayrıldı.

Bekleyişlerini sürdüren BDP'liler ve yurttaşlara polisin dağılmalarına yönelik yapılan anonslara karşın gençlerin sloganlar ile karşılık vermesi dikkat çekti. Daha sonra Ekinciler Caddesi'nden ayrılan BDP'liler ve yurttaşlar buradan BDP Yenişehir seçim bürosuna geçti. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

DEÜ\'de öğrenci şöleni

SONRAKİ HABER

Abdullah Demirbaş, PKK\'li ve asker annesini buluşturdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...