27 Mart 2014 21:09

DEÜ'de öğrenci şöleni

HDP İzmir Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Pınar Türk, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) HDP Gençlik Meclisi üyelerinin düzenlediği şölende öğrencilerle bir araya geldi.

DEÜ\'de öğrenci şöleni
Paylaş

HDP İzmir Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Pınar Türk, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) HDP Gençlik Meclisi üyelerinin düzenlediği şölende öğrencilerle bir araya geldi.
DEÜ HDP Gençlik Meclisi, Tınaztepe Kampüsü'nde şölen düzenledi. Çok sayıda öğrencinin katıldığı şölene, HDP İzmir Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Pınar Türk, HDP İl Eş Başkanı Cavit Uğur, HDP Buca Belediye Eş Başkan Adayı Adnan Kaya katıldı. Alana, "Eşit, parasız, bilimsel, anadilde eğitim için oylar HDP'ye" ve "Rojava'dan Gezi'ye, Newroz'dan 1 Mayıs'a direnenler kazanacak!" pankartları asılarak müzik eşliğinde halaylar çekildi. Şölende söz alan HDP İl Eş Başkanı Cavit Uğur, "Bu ülkenin kadınları, çocukları, gençleri her zaman baskıcı rejime isyan etmiştir. Ancak şimdi fırsat elimizdedir. Türkiye halklarının, gençlerinin, kadınlarının özgürlük ve demokrasi arayışı, halkların özgürlük arayışıyla birleşmiştir. İşte bu da Halkların Demokratik Partisi'yle mümkündür" diye kaydetti. HDP Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Pınar Türk ise, devrimci gençlerin direniş ruhunu Gezi direnişinden aldığını belirtti. Türk, "Gezi'de devletle, diktatör rejimle çatıştık. Yaralandık, şehit düştük ama korkmadık. Onurlu bir dava için devletten mi korkacağız" dedi. Konuşmaların ardından şölen eş başkan adaylarının öğrencilerle çektiği coşkulu halaylarla sona erdi. (İzmir/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye, Suriye\'yi top atışına tuttu

SONRAKİ HABER

Diyarbakır\'da AKP mitingi sonrası gerginlik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...