27 Mart 2014 16:42

Youtube, 'ulusal güvenliğe tehdit' diye yasaklandı

Türkiye twitter yasağını konuşurken, Suriye ilgili tapelerin sızmasının ardından video paylaşım sitesi Youtube hakkında da erişim yasağı getirildi. Uluslararası haber ajansları, Türkiye'nin YouTube'u yasaklanmasını "acil" koduyla duyurdu.

Youtube, \'ulusal güvenliğe tehdit\' diye yasaklandı
Paylaş

Türkiye twitter yasağını konuşurken, Suriye ilgili tapelerin sızmasının ardından video paylaşım sitesi Youtube hakkında da erişim yasağı getirildi. Uluslararası haber ajansları, Türkiye'nin YouTube'u yasaklanmasını "acil" koduyla duyurdu.

Hürriyet’in haberine göre Youtube hakkında alınan erişim yasağı kararı 3G internet erişimi sağlayan GSM operatörleri ile internet erişim hizmeti veren TTNET ve Superonline gibi ISP şirketlerine tebliğ edildi.

Yasaklama kararı, gün içinde operatörler ve şirketler tarafından aşama aşama uygulamaya konacak.

YouTube'u engelleme gerekçesi, ulusal güvenliği birinci dereceden tehdit olarak açıklandı. Türkiye'nin Suriye ile ilgili ses kaydının kaldırılması için YouTube yetkilileriyle görüştüğü de iddia edildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Twitter'ın arkasından YouTube var" demişti.

YOUTUBE YASAĞI DÜNYAYA 'ACİL' KODUYLA DUYURULDU

Uluslararası haber ajansları, Türkiye'nin YouTube'u yasaklanmasını "acil" koduyla duyurdu.

Uluslararası haber ajansları Youtube'nin Türkiye'de yasaklanmasını dünyaya "acil" koduyla duyurdu. AFP son dakika gelişmesi olarak geçtiği haberinde, "Türkiye, Twitter'ın ardından YouTube'u da yasakladı" diye belirdi. AFP, AKP hükümetinin YouTube yasağı konusunda GSM operatörlerini ve internet servis sağlayıcıları bilgilendirdiğini aktardı.

Reuters da abonelerine son dakika gelişmesi olarak tek cümle halinde geçtiği ilk haberinde, "Türkiye'de Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, Twitter'a girişi engelledikten bir hafta sonra YouTube'a karşı 'idari önlem' kararı alındığını duyurdu. TİB, konuyla ilgili detay vermedi" diye belirtti.

Associated Press ise, Türkiye'deki haberleri kaynak göstererek, hükümetin YouTube'u yasaklamak için harekete geçtiğini duyurdu.
 

İşte TİB'in sitesinden Youtube'nin yasaklandığını bildiren kararın görüntüsü...


 

ÖNCEKİ HABER

\'Satır dışarı bilim içeri\'

SONRAKİ HABER

Erdoğan, Suriye\'ye dair ses kaydını doğruladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...