27 Mart 2014 16:13

'Satır dışarı bilim içeri'

Marmara Üniversitesi öğrencileri, dün üniversitenin Göztepe kampüsünde yaşanan ırkçı saldırı ile birlikte son dönemde yaşanan satırlı saldırıları "Satır dışarı, bilim içeri" diyerek protesto etti.

\'Satır dışarı bilim içeri\'
Paylaş

Marmara Üniversitesi öğrencileri, dün üniversitenin Göztepe kampüsünde yaşanan ırkçı saldırı ile birlikte son dönemde yaşanan satırlı saldırıları "Satır dışarı, bilim içeri" diyerek protesto etti.

Marmara Üniversitesi'nde yurtsever, sol, sosyalist ve demokrat öğrencilere dönük son dönemde yaşanan saldırılara dün yine Hüseyin S. isimli bir öğrencinin satırla yaralanmasına yol açan bir yenisinin daha eklenmesi üzerine öğrenciler, gerçekleşen saldırılara dönük tepkilerini ortaya koydu.

Üniversitenin Göztepe Kampüsü önünde bir araya gelen öğrenciler, yaşanan bu son saldırı ile birlikte üniversite yönetiminin bir kez daha açığa çıkan yanlı tutumunu, "Satır dışarı, bilim içeri" pankartının açarak protesto etti. Açtıkları pankartın yanı sıra "Okulumuzda satır değil, ana dilde eğitim istiyoruz", "Marmara'da Hüseyin'e satır, Silvan'da Mehmet'e bomba" dövizleri ile gösteren öğrenciler "Marmara faşizme mezar olacak", "Bijî berxwadana Marmara" sloganları attı.

Gerçekleşen saldırıya ilişkin olarak öğrenciler adına Kardelen Özay tarafından yapılan açıklamada, söz konusu saldırganların kim olduklarının bilinmesine rağmen okul yönetiminin herhangi bir yaptırıma başvurmadığı belirtildi. Kulüp etkinliklerine, okul içerisinde masa açmaya bile izin vermeyen okul yönetiminin bu güruha açıktan ya da dolaylı olarak her türlü desteği sağladığını ifade eden Özay, "Faşistlerin, polis güvenlik ve idare işbirliği içinde yaşanan bu durumları bizler temizleyeceğiz" dedi. Özay, yine devrimci öğrencilerin çantasındaki dergilerden, gazetelerden bile rahatsızlık duyan okul idaresinin okula her türlü sopa, satır ve saldırı aletinin sokulmasını meşru kıldığını söyledi.

Üniversitenin yaşanan bu ve benzeri saldırılarla "faşist yuvası"na çevrilmeye çalışılmasına karşı üniversitesine, arkadaşlarına, geleceğine sahip çıkan öğrenciler olarak bulundukları her yerde mücadeleyi yükselteceklerini belirten Özay, "Marmara Üniversitesi'nin adı faşistlerle, faşist saldırılarla değil bilimin, umudun ve devrimcilerin adıyla anılacaktır!" diyerek açıklamasını noktaladı.

Açıklamanın ardından öğrenciler, gaz kapsülüyle başından yaralanan ve hayatını kaybeden Berkin Elvan ile Silvan'da başından yaralanan M.E. için kısa süreli oturma eylemi de yaptı. Oturma eyleminin ardından Göztepe Kampüsü önünden Kuyubaşı'na kadar yürüyüşe geçen öğrenciler, eylemlerine sloganlar atarak son verdi. (İstanbul/DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Ethem\'i vuran polis, Sarısülük ailesine dava açtı

SONRAKİ HABER

Youtube, \'ulusal güvenliğe tehdit\' diye yasaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...