27 Mart 2014 11:52

HDP Genel Merkezi'ni kundaklama girişimi gizlenmiş

Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) yönelik saldırılar Ankara'da seçim süreci boyunca devam etti. Bugün HDP Genel Merkezi'nin camları içeride parti çalışanın da bulunduğu bir saatte kırıldı.

HDP Genel Merkezi\'ni kundaklama girişimi gizlenmiş
Paylaş

Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) yönelik saldırılar Ankara'da seçim süreci boyunca devam etti. Bugün HDP Genel Merkezi'nin camları içeride parti çalışanın da bulunduğu bir saatte kırıldı. Ayrıca binanın 22 Mart Cumartesi günü kundaklanmak istendiği ortaya çıktı. HDP'liler olayı ancak önceki gün polis tarafından ifadeye çağrıldıklarında öğrendiler. Suçüstü yakalanıp karakola götürüldüğü belirtilen kundakçılar hakkında polis HDP yöneticilerine bilgi vermediği öğrenildi.

'SİZİ BURADA BARINDIRMAYACAĞIZ'

HDP MYK üyesi Şükran Doğan'ın gazetemize verdiği bilgiye göre, bu sabah 11.00 sıralarında parti çalışanı içerideyken dışarıdan sesler duydu. Bir süre sonra camların kırılma sesini duydu. Dışarıdan “Sizi burada barındırmayacağız” diye bağrıldığını, HDP'ye dönük küfürler edildiğini işitti. Saldırının ardından HDP yöneticileri durumu polise haber verdi. Genel Merkeze gelen polislere HDP'liler şikayetçi olduklarını bildirdiler.

KUNDAKLANMAK İSTENMİŞ

Diğer yandan HDP Genel Merkezi'nin 22 Mart gecesi kundaklanmaya çalışıldı, saldırganların polis tarafından suç üstü yakalandığı öğrenildi. Söz konusu saldırıyı HDP'liler, ancak karakoldan ifadeleri istendiği zaman öğrendiler. HDP MYK üyesi Şükran Doğan "Bu vahim duruma ilişkin bize haber bile verilmiyor. Günlerce bu durum gizlenmiş. Olayı partide görevli arkadaşımızın karakola çağrılıp, ifadesi alınması sırasında öğrendik" diye anlattı.

POLİS BİLGİ VERMEDİ

Saldırganların kim olduğu ve haklarında hangi işlem yapıldığına dair polislerin kendilerine bilgi vermediğini belirten Doğan, "Genel merkezimiz ateşe verilmeye çalışılıyor. İki kişi yakalanıyor ve bizim bundan haberimiz olmuyor. Üstüne 'bilgi vermiyoruz' deniliyor. Bu kabul edilebilir bir şey olabilir mi? Bu kişiler cezasız kaldıysa, tekrar gelip partimize saldırmış olmaları mümkün” dedi.

24 SAAT KORUMA VERİLDİ

Bir aydır parti bürolarımıza peşpeşe saldırılar yapılıyor. Ancak emniyet ne saldırganların peşine düşüyor, ne de gerekli tedbirleri alıyor. Yaşanabilecek daha vahim olayların sorumlusu Valilik ve İçişleri Bakanlığı'dır" diyerek tepki gösterdi.  Doğan ayrıca, saldırılar nedeniyle Valiliğe bir ay önce başvuruda bulunduklarını, ancak Valilikten yanıt verilmediğini aktardı. Bugünkü saldırının ardından genel merkez binası için 24 saat polis koruması verildiğini belirten Doğan, “Bu tedbirin alınması için böyle bir saldırı mı olması gerekiyordu” diyerek Valiliğe tepki gösterdi.

EMEP: SALDIRILAR MÜNFERİT DEĞİL

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, 2014 yerel seçimlerine birkaç gün kala seçim güvenliğini tehdit eden saldırıların münferit olmadığını vurguladı. Daha önce de Sincan’da HDP seçim bürosuna, Ankara Batıkent’te CHP ve Sol Güç Birliği çalışması yürütenlere saldırılar yaşandığını hatırlatan Gürkan, HDP Genel Merkezi'ne saldırının da bunun bir devamı olduğunu ifade etti.

Gürkan açıklamasında, "Saldırıyla birlikte öğreniyoruz ki, 22 Mart’ta HDP Genel Merkez binasını yakmaya çalışanlar yakalanmış, işlem yapılmış, ama ne yöneticilere ne de çalışanlara bilgi verilmiştir. Kurulduktan sonra başlayan ve seçim sürecinde yoğunlaşan HDP’ye yönelik saldırılar münferit değildir ve Fethiye’de olduğu gibi kimi yerlerde belediye başkanı, kaymakam, vali, emekli polis, asker vb. resmi kamu görevlilerinin de içerisinde yer aldığı organize işlerdir" ifadelerini kullandı. Başbakanın kutuplaştırıcı ve kışkırtıcı söylemleri başta olmak üzere AKP Hükümetinin çeşitli düzeylerde bu organize işlerde sorumluluğu olduğuna dikkat çeken Gürkan, "AKP hükümetinin bu hırs ve sorumsuzluklarına karşı tüm halk güçlerini, emek ve demokrasi güçlerini duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi. (Ankara/EVRENSEL)


ÖNCEKİ HABER

İstanbul Emniyeti: Yerel Seçim\'de 39 bin polis görevli

SONRAKİ HABER

Türk-İş: Açlık sınırı bin 149 TL

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa