26 Mart 2014 23:37

Tutuklu Kürt gazetecilerden 8’i serbest bırakıldı

KCK Basın Komitesi” adı altında 20 Aralık 2011’de tutuklanan gazetecilerden 8’i serbest bırakıldı.

Tutuklu Kürt gazetecilerden 8’i serbest bırakıldı
Paylaş

'KCK Basın Komitesi” adı altında 20 Aralık 2011’de tutuklanan gazetecilerden 8’i serbest bırakıldı.

20 Aralık 2011'de Azadiya Welat, Özgür Gündem, DİHA, ANF, Fırat Dağıtım ve Demokratik Modernite başta olmak üzere basın kurumlarına yönelik yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan ve "KCK Basın Komitesi"ne bağlı oldukları iddiasıyla tutuklu yargılanan özgür basın çalışanlarından Semiha Alankuş, Nevin Erdemir Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nden; Kenan Kırkaya, Mazlum Özdemir, Mehmet Emin Yıldırım, gazetemiz muhabiri Hüseyin Deniz, Haydar Tekin ve Şehmus Fidan’ın da Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nden serbest bırakıldığı bildirildi.

Yüksel Genç, Turabi Kişin, Nuri Fırat, Ramazan Pekgöz, Ertuş Bozkurt, Mikail Barut ve Davut Avcı ise tahliye edilmedi.

ÖZDEMİR: BIRAKILMAMIZ YARGININ LÜTFU DEĞİLDİR

Serbest bırakılan gazetecilerden 27 ay tutuklu kalan DİHA editörü Mazlum Özdemir, tahliyelerine ilişkin konuştu. DİHA'ya görüş veren Özdemir, serbest bırakılmalarının yargının bir lütfu olmadığını belirterek, "Tutuklanırken de aynı şeyi söyledik. Bize yapılan operasyon AKP-Cemaat ortak operasyonuydu. Bırakılmamız da ne yargının bir lütfudür ne de iktidarın özgürlükler yönünde attığı bir adımdır. Serbest bırakılmamız tamamen Türkiye demokrasi güçlerinin mücadelesi ile olmuştur" dedi.

GERİDE KALANLAR İÇİN MÜCADELEYE DEVAM

Geride bıraktıkları tutuklu arkadaşları için mücadeleye devam edeceklerini belirten Özdemir, aynı dosyada yargılandıkları diğer tutuklu 7 gazetecinin de bir an önce serbest bırakılması gerektiğini söyledi. Özdemir, "Ancak geride kalan arkadaşlarımız var. Bizimle aynı iddialarla yargılanan, habercilik yaptıkları gerekçesiyle tutuklu olan arkadaşlarımız var. Sadece yazdıkları haberlerden dolayı tutuklu olan arkadaşlarımız var. Hepimizin yarası olan hasta tutsak arkadaşlarımız içeride hala. Bu duruma tüm kamuoyunun duyarlı olması gerekiyor. Onları geride bırakıp gelmek zorumuza gidiyor" diye konuştu. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Müezzinoğlu randevu alabilseydi...

SONRAKİ HABER

‘KCK İstanbul Ana Davası\'nda 37 tahliye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...