26 Mart 2014 20:20

Çocuklar ölüm değil kitap okumak yakışır

Çocukların kafasına gaz fişeklerinin atıldığı bir dünya değil, kitap okuyup hayal ettikleri dünyaları kurmalarını arzu ediyor. Bundan sonra öldürülen çocuklar için değil, sadece çocuklar kitap okusun diye kütüphanelerin kurulmasını umuyor

Çocuklar ölüm değil kitap okumak yakışır
Paylaş

İmran KURT
Hacettepe Üniversitesi


14’ünden 15’ine komada girdi Berkin. Dayanamadı ama 15’inde. Devlet nasıl ki 12’sindeki Uğur’a 13 kurşunu reva gördüyse, Berkin’e de 15 yaşında 16 kiloya düşmeyi reva gördü. Ve devlet dersinde bir çocuk daha yaşamını yitirdi. İnsanlar Berkin’in ölümünü tarihin en kitlesel eylemleriyle karşıladılar. Cenazesine milyonlar katıldı.

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde öğrenciler çok anlamlı bir çağrıda bulundular. ‘Çocuklara ölüm değil, kitap okumak yakışır’. Berkin’in adını yaşatmak ve Berkin’in yaşıtlarının imkansızlıklar yüzünden kitaptan mahrum kalmaması için Ankara’nın Ovacık köyüne bir kütüphane kurma çabasındalar. Biz de bu kampanyayı örgütleyenlerle konuştuk.

KÜÇÜK DE OLSA BİR ADIM

Sosyoloji öğrencisi Bengüsü Arık, başka bir dünyanın mümkünlüğü üzerinde yükselecek fikirlerin yeşermesine az bile olsa bir faydası olacak her çaba çok anlamlı diyor. Adaletin sadece güçlüler için sağlamasına engel olmaya çalışıyor. Kampanyayı hayatın her alanını olumlu yönde dönüştürebilmenin küçük de olsa bir adımı olarak görüyor. Bu yüzden kampanyaya önemli bir anlam biçiyor.
İktisat öğrencisi Gizem Bozer ile devam ediyoruz. 15 yaşında kaybettiğimiz kardeşimiz diyor Berkin için. Berkin’in sistemin katlettiği diğer çocuklar gibi okuyacak çok kitabı, söyleyecek çok sözü olduğunu söylüyor. Berkin unutulmasın ve onun okuyamadığı kitapları diğer kardeşlerimiz okusun diye bir kütüphane kuruyorlar.

BERKİN’İN OKUYAMADIĞI KİTAPLARI...

Bir diğer İktisat öğrencisi ise Gülcan Yalçın. O da Berkin’in okuyamadığı kitapları diğer kardeşleri okusun diye böyle bir kampanya başlattıklarını söyleyerek söze giriyor. Orada okunan her kitapla, oraya giden her çocukla Berkin yaşayacak. Bu kütüphanenin örnek olmasını istiyor. Çocukların kafasına gaz fişeklerinin atıldığı bir dünya değil, kitap okuyup hayal ettikleri dünyaları kurmalarını arzu ediyor. Bundan sonra öldürülen çocuklar için değil, sadece çocuklar kitap okusun diye kütüphanelerin kurulmasını umuyor.


SON NOKTAYA GELDİK!

Hazırlık öğrencisi Meriç Yardımcı ile konuşuyoruz en son. Ovacık köyüne kütüphane kurma fikrini önce hazırlık öğrencileriyle toplanıp konuşmuşlar. Başka bir beklentiye girmeden kitaplıklarını Berkin için açmışlar. İmkanları okumaya muhtaç çocuklar için seferber etmişler ve edinebildikleri kaynakları imece usulü bir araya getirmişler.Son aşama olarak artık Ovacık köyüne gidip Berkin’in kütüphanesini kurma aşamasına gelmişler. Kampanyaya katkı sunan tüm dostlara sevgiler diliyor.

ÖNCEKİ HABER

Yine barış hep barış

SONRAKİ HABER

Katili devlet, şahidi milyonlarca insan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...