16 Haziran 2011 12:54

Dicle'nin vekilliğinin önünde engel kalmadı

Yargıtay'ın seçime 3 gün kala Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Hatip Dicle'nin eski bir cezasını onaylaması üzerine, Dicle'nin avukatlarının "cezasının mahsup edilmesine" ilişkin başvurusuna Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi olumlu yanıt vererek talebi kabul etti. Böylece Dicle'nin milletvekilli önünde bir engel kalmadı.

Dicle'nin vekilliğinin önünde engel kalmadı
Paylaş


Mahkeme kararında ise 23 Ekim 2007’de Hatip Dicle'ye 1 yıl 8 ay hapis cezası verildiği ve kararın 22 Mart 2011 tarihinde keşinleştiği vurgulandı. Mahkeme gerekçeli kararında Dicle'nin avukatlarının DEP davasında fazladan yattığı sürenin mahsup edilmesine ilişkin talebi reddederken, Dicle'nin “KCK davası” adı altında başlatılan dava kapsamında tutuklandığı 24 Aralık 2009 tarihinden Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen 1 yıl 8 aylık cezanın verildiği tarih olan 22 Mart 2011 tarihleri arasında cezaevinde yattığı süreyi ise 1 yıl 8 aylık cezaya karşılık mahsup saydı. Karar mahkeme tarafından oy birliği ile alındı. Böylece YSK'nin, Dicle'yi son onaylanan cezasını gerekçe göstererek diğer tutuklu milletvekillerinden ayırmasının gerekçesi de kalmadı. (DİHA)


GÖZLER YSK'DA

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Hatip Dicle'ye ilişkin "Cezasının mahsup edilmesine" denilerek vekilliğinin önündeki yargı engelini kaldıran Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin ardından bu kez gözler YSK'nin vereceği karara çevrildi.

Seçime 3 gün kala hakkında Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen 1 yıl 8 aylık hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasının ardından milletvekiliği tartışılan Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Hatip Dicle için beklenen "Cezasının mahsup edilmesine" ilişkin kritik karar ilgili mahkeme tarafından kabul edilirken, bu kez gözler YSK'nin vereceği karara çevrildi. Konuya ilişkin DİHA’ya bilgi veren Dicle'nin avukatlarından Fethi Gümüş, mahkeme tarafından verilen kararın var olan engelin bir kısmını ortadan kaldırdığını söyledi. Bundan sonraki sürecin tamamen YSK'na kaldığını dile getiren Gümüş, yarın Dicle'nin mazbatası için Diyarbakır İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na başvuruda bulunacaklarını söyledi. Gümüş, il seçim kurulundan alınacak mazbata ile birlikte ise bu kez tüm tutuklu vekillerin tahliyeleri için ilgili mahkemelere topluca başvuruda bulunacaklarını kaydetti.

ÖNCEKİ HABER

Avrupa partileri Kopenhag’da toplandı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır savcısı İstanbul’a el attı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa