26 Mart 2014 16:28

Twitter'den açıklama: Kapatma kararına karşı mahkemeye başvurduk

Twitter, Türkiye'de engellenmesine dair idari karara karşı Türkiye mahkemelerine başvurduğunu açıkladı.

Twitter\'den açıklama: Kapatma kararına karşı mahkemeye başvurduk
Paylaş

Twitter, Türkiye'de engellenmesine dair idari karara karşı Türkiye mahkemelerine başvurduğunu açıkladı.

Twitter'dan Genel Danışman Vijaya Gadde imzasıyla yapılan açıklamada, Türkiyeli yetkililerin endişelerini dinlemek ve platform ve yayın politikalarını anlatmak için irtibatta oldukları belirtildi ve "Ama hâlâ seslerinin duyulması için Türkiye'de Twitter'ı kullanan milyonlarca insanın bunu yapabilmesi engelleniyor" denildi.

Twitter 'ın blog sayfasında bugün yapılan açıklamada "Kullanıcılarımız adına erişimi engelleme kararının geri çekilmesi için mahkemeye başvurduk. Türkiye mahkemelerinden Twitter’a yönelik yasağın kaldırılmasını talep ediyoruz" denildi.

Açıklamanın devamında kullanıcı bilgilerinin verilip verilmediği hakkında da açıklama yapan yetkililer, “şunu özellikle belirtmek istiyoruz. Bu engellemenin hiçbir aşamasında Türkiye hükümetine hiçbir hesabın bilgilerini vermedik. Buna IP adresleri ve e-mailler de dahil. Bu davranışımız firmamızın kullanıcı gizliliği anlaşmasıyla da uyumludur. Hizmetimizin Türkiye ’de engellenmesi için hiçbir yasal dayanak yoktur" denildi.

İdarenin kapatmaya gerekçe gösterdiği mahkeme kararlarıyla ilgili gerekli adımların atıldığını savunan Twitter, konuyla ilgili tweet'lerin Türkiye'den görülemediğini belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP Ödemiş ilçe binasına saldırı

SONRAKİ HABER

Kırklareli’de 12 Eylül davası görüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...