26 Mart 2014 16:10

Almanya'da kamu emekçileri uyarı grevinde

VER.Dİ sendikası ve kamu işverenleri arasındaki TİS görüşmelerinde taleplerini dayatmak ve halkın desteğini almak isteyen kamu çalışanları ikinci tur uyarı grevlerine başladı.

Almanya\'da kamu emekçileri uyarı grevinde
Paylaş

Semra ÇELİK
Köln


VER.Dİ sendikası ve kamu işverenleri arasındaki TİS görüşmelerinde taleplerini dayatmak ve halkın desteğini almak isteyen kamu çalışanları ikinci tur uyarı grevlerine başladı. Bugün tüm eyaletlerde otobüs ve tramvay sürücüleri iş bıraktı, anaokulu öğretmenleri, sağlık emekçileri, kamu çalışanları ve temizlik işçileri de uyarı grevine katıldı. Almanya’nın en kalabalık eyaleti Kuzey Ren Vestfalya’da saat 03.00’ten sabah 09.00’a kadar ulaşım araçları çalışmadı.

Aşağı Saksonya, Baden-Württemberg, Saksonya ve Hessen eyaletlerinde de halk ulaşım araçları çalışanları iş bıraktı.  Bavyera ve Baden-Württemberg’de   belediye, kreş, iş ve işçi bulma kurumları, vatandaşlık daireleri ve bankalarda uyarı grevine gidildi.Yarın ise havaalanlarında da greve gidilecek. Almanya’nın en büyük havaalanları olan Frankfurt, Münih, Düsseldorf ve Köln-Bonn’da gün boyu iş bırakılacak. Aynı gün NRW eyaletinde de tam gün uyarı grevi var. Sendikanın verdiği bilgiye göre kamu çalışanları 27 Mart Perşembe günü saat 11.00’de Köln Heumarkt’ta bir miting yapacaklar. Ayrıca  havaalanlarında yer hizmetleri, kargo işlemleri ve bilet kontrolleri gece saat 03.30’dan itibaren 11 saat boyunca duracak. İtfaiye görevlilerinin güvenlik gerekçesiyle çalışmaya devam edeceği belirtiliyor.

Yaklaşık 2 milyon 100 bin kamu çalışanını ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde ver.di sendikası 100 avroluk maaş zammı ve ücretlerin yüzde 3.5 oranında artırılmasını talep ediyor. İşverenler bu talebi reddediyorlar ama  henüz kendi önerilerini açıklamadılar. Toplu iş sözleşmesi pazarlıklarının önümüzdeki pazartesi ve salı devam etmesi bekleniyor.

ÖNCEKİ HABER

NSU davası; Zschaepe suç ortağı

SONRAKİ HABER

HDP Ödemiş ilçe binasına saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...