26 Mart 2014 15:36

Yemek boykotu sonuç verdi

Anadolu Adalet Sarayı’nda çalışan emekçilere, yemek şirketinin “abonman sistemine geçiş” dayatması karşısında 17 Mart tarihinde başlatmış oldukları yemek boykotu sonuç verdi.

Yemek boykotu sonuç verdi
Paylaş

Anadolu Adalet Sarayı’nda çalışan emekçilere, yemek şirketinin “abonman sistemine geçiş” dayatması karşısında 17 Mart tarihinde başlatmış oldukları yemek boykotu sonuç verdi. Abonman sistemi öncesinde yemek yenilen her gün için 3.50 TL ödenirken, abonman sistemi ile yemek fiyatı aynı kalmakla birlikte yemek yenilsin veya yenilmesin her iş günü için 3.50 TL ödeme yapılması gündeme gelmişti.

Kısa bir süre önce yol ücreti karşılığı olarak ödenen 150 TL’lik akbil ödeneğinin yarı yarıya düşürülmesi ile gelir kaybına uğrayan yargı emekçileri, aylık yemek ücretinin artışı anlamına gelen abonman sistemine karşı yüzde yüze varan bir katılımla yemek boykotu gerçekleştirmişti. 7 iş günü sürdürülen boykot, Büro Emekçileri Sendikası (BES), Türk Büro Sen ve Büro Memur-Sen’in yaptıkları çağrılar sonucunda gerçekleşmişti. Her üç sendikanın işyeri temsilcileri ve yöneticilerinin çağrısı sonucunda günlük yaklaşık 2 bin 200 kişinin yemek yediği yemekhanede yemek yiyenlerin sayısı 40-50 civarında kaldı. Yapılan görüşmelerin ardından şirket geri adım attı. Buna göre; yargı çalışanları abonman sistemine geçmek zorunda olmayacak ve abonman sistemi yine aylık ödeme biçiminde uygulanacak. Abonman sistemine geçenler için günlük yemek ücreti 3.50 TL’den 3 TL’ye düşürülecek, abonman sistemine geçmeyenler ise her gün için 4.50 TL üzerinden 10 günlük ödeme yapacaklar ve bu kişiler 10 günlük yemek hakkını iki ay içerisinde kullanabilecekler. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sendikalı olunca işten atılan işçiler haklarını arıyor

SONRAKİ HABER

Hasta tutuklulara özgürlük istediler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...