16 Haziran 2011 11:46

Okulda askeri düzen

Van’da Milli Güvenlik dersine giren Albay Hürol Erbay’ın öğrencilere okul içinde askeri kurallar dayattığı ve bunu boykot eden öğrencilerin dersten bırakıldığı iddia edildi. Öğrencilerin şikayetine okul müdürünün, “Bir şey yapamam. Albaydır. Benim üstümdür” yanıtını verdiği söyleni

Okulda askeri düzen
Paylaş

Van Kazım Karabekir Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencileri, Milli Güvenlik derslerine giren Jandarma Albay Hürol Erbay tarafından askeri düzende hareket etmeye zorlandıklarını belirtti. Erbay’ın koyduğu kurallara uymayan öğrencilerin ise dersten bırakıldığı belirtildi. Öğrencilerden U.T’nin anlatımlarına göre, Erbay sınıfta askeri kurallar uyguluyor, her sınıfta bir öğrenci görevlendiriliyor, sınıfın kapısında bekleyen bu öğrenci Erbay’ın gelişiyle birlikte öğrenciler ‘dikkat’ komutuyla hazırola çekiliyor, askeri selam veriliyor, Erbay emredene kadar öğrenciler hazırolda bekletiliyor.

UYMAYAN DERSTEN BIRAKILIYOR

Bir öğrencinin de her derste tahtaya Mustafa Kemal Atatürk’e ait biz söz yazmak zorunda olduğunu ifade eden U.T, derste söz hakkı almak istediklerinde önce tekmil verdiklerini daha sonra eğer Erbay izin verirse konuşmaya başladıklarını söyledi. U.T. Erbay’ın bu uygulamaları kabul etmeyerek dersleri boykot eden öğrencileri de yazılı sınavdan başarılı olsa bile sözlü sınav puanlarını düşürerek, dersten bıraktığını vurguladı. Erbay’ın ayrıca, sınıf başkanları aracılığıyla dağıtılan formlarla öğrencilerden ‘isim, soyisim, babalarının işi ve nereli olduklarına’ dair bilgiler aldığı belirtildi. Bilgilerin neden alındığına ilişkin de öğrencilere herhangi bir bilginin verilmediği kaydedildi.

OKUL MÜDÜRÜ: ALBAY BENİM ÜSTÜMDÜR

Uygulamadan rahatsız olana öğrenciler, Albay Erbay’ı okul müdürüne şikayet ediyor. Ancak öğrenciler Okul Müdürü Fadıl Karaman’dan çok ilginç bir yanıt alıyor. Karaman’ın, kendisine şikayete gelen öğrencilere, “Ben bir şey yapamam. Albaydır. Benim üstümdür” yanıtı verdiği belirtiliyor.

DİHA’nın iddialara ilişkin sorularını yanıtlayan Okul Müdürü Fadıl Karaman, böyle bir uygulamanın olmadığını söyleyerek, öğrencilerin kendilerine böyle bir sorunu iletmediğini ve ‘Benim üstümdür’ diye bir yanıt vermediğini savundu. Karaman, Erbay’ın da bu tür askeri uygulamalar yapmadığını iddia etti. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

15-16 Haziran yol gösteriyor

SONRAKİ HABER

Liverpool Limanında savaşın gölgesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...