26 Mart 2014 06:00

Fener güm güm güm!

Kadıköy’deki Hababam selamı, bu senenin en sempatik gol sevinciydi. Önceki hafta oynanan Kayseri Erciyesspor maçında, Emre Belözoğlu’nu bile bir anlığına sevimli gösteren bu gol sevinçleri, tribünlerdeki “Güm, güm, güm” sesleriyle karşılığını bulmuştu.

Fener güm güm güm!
Paylaş

Mithat Fabian SÖZMEN

Kadıköy’deki Hababam selamı, bu senenin en sempatik gol sevinciydi. Önceki hafta oynanan Kayseri Erciyesspor maçında, Emre Belözoğlu’nu bile bir anlığına sevimli gösteren bu gol sevinçleri, tribünlerdeki “Güm, güm, güm” sesleriyle karşılığını bulmuştu.

Fenerbahçe şampiyonluk yolunda “güm, güm” ilerlediğini bu hafta deplasmanda Gaziantepspor’u yenerek netleştirdi. Bitime 8 hafta kala en yakın rakibi Beşiktaş’la 10 puan fark açan(Trabzon maçından gelecek 3 puanı da dahil edersek) sarı-lacivertliler, kadro gücü, tecrübesi, moral motivasyonu ve inancıyla bu farkın kapatılabileceğine dair İstanbul’un diğer 2 büyük kulübünde var olan umutları da epey azaltıyor.

EMMANUEL EMENİKE; DAHA GÜÇLÜ, DAHA HIZLI


Nispeten rahatlamış bir durumdaki Fenerbahçe’nin zorlu Antep deplasmanında puan kaybedebileceğine dair yorumlara sıkça rastlamak mümkündü. Ancak muhteşem gücü ve atletizmiyle Emmanuel Emenike, bu yorumları 34 dakikada “sıfırladı”. Attığı 2 gol de Nijeryalı’nın bütün rakiplerinin çok üzerindeki korkutucu dinamizminin rakibi hataya zorlamasıyla gelmişti. Emenike, toplamda 12. golüne erişirken yükselen formuyla gol krallığı sıralamasında da 13 gollü rakipleri Aatıf Chahechoue, Burak Yılmaz ve Bogdan Stancu’ya da mesaj gönderdi. Antep’te ilk yarının sonundan bu yana gole hasret olan Moussa Sow’un skoru belirleyen golü de harikaydı.

KARTAL YÜKSEK UÇUŞTA

Akhisar, evinde ne kadar güçlüyse deplasmanda da o kadar güçsüz. Gerçi Atatürk Olimpiyat Stadı, herkese deplasman ama yine de Beşiktaş maçı 8 dakikada bitirerek Akhisar’ın dış sahadaki kötü anılarına bir yenisini ekledi. 2. dakikada Veli Kavlak’ın ders niteliğindeki ön alan presi ve sol ayağıyla çıkardığı müthiş şut maçın tonunu belirledi. 8. dakikada Mustafa Pektemek’in kafa golüyse tam bir santrfor işiydi. Pektemek, son 2 haftada kaydettiği 3 golle yeni bir başlangıcın da sinyallerini verdi.

CİMBOM TEPETAKLAK

Şampiyonlar Ligi’nden elenen Galatasaray, ligde de sonuncu Kayserispor’a sahasında kaybederek havlusunu sallamaya başladı. Motivasyonsuz yıldızlarıyla havlu atmaya pek teşne gözüken Roberto Mancini, öğrencileri ve Ünal Aysal yönetiminin geleceğe dair nasıl kararlar alacağı merak konusu. Galatasaray’da öyle bir hava var ki, 2. olmanın Şampiyonlar Ligi açısından önemi dahi bilinmiyor gibi gözüküyor. Sarı kırmızılılar, ya Konya ve iç sahadaki Fenerbahçe maçlarıyla yeni bir seri başlatacak ya da meşhur havluyu usulca yere bırakacak.

ASIL HEYECAN KÜME DÜŞME HATTINDA

Son 2 haftada 2 galibiyet alan Kayserispor ise bir anda 22 puana yükselerek “Ben daha ölmedim” dedi. Sarı kartlı Pablo Mouche’nin güzel golü sonrası formasını çıkartması ve kırmızı kart görmesi ise bu yetenekli oyuncunun neden daha büyük takımlarda değil de Kayseri’de oynadığının cevabı gibiydi. Mouche, önümüzdeki hafta final niteliğindeki Antalyaspor maçında oynayamayacak.

Yeri gelmişken küme düşme hattındaki diğer takımlara da değinelim. Kayserispor ile 27’şer puanlı Antalya, Rize, Elazığ ve 26 puanlı Kayseri Erciyesspor arasında geçmesi beklenen mücadele, son haftaların en heyecanlı yarışı olacak. Elazığ, son 3 haftada kazanamayarak yeniden 16.’lığa gerilerken bu hafta Trabzonspor karşısında çok önemli bir maça çıkacaklar.

ÖNCEKİ HABER

Avrupa futbolunda hafta içi mesaisi

SONRAKİ HABER

Kaçan mı özgür, kalan mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...