26 Mart 2014 06:00

CHP’li Belediyeden cemevine borç ihtarı

İskenderun Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Dr. Yusuf H, Civelek cemevine, “Borcunu öde yoksa satış sözleşmesini feshederim” ihtarında bulundu.

CHP’li Belediyeden cemevine borç ihtarı
Paylaş

İskenderun Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Dr. Yusuf H, Civelek cemevine, “Borcunu öde yoksa satış sözleşmesini feshederim” ihtarında bulundu.

İskenderun Cemevi binasının bulunduğu arsa, belediyeden bir taksiti peşin olmak üzere 4 taksitle alındı. Cemevinin binası yapıldı ama arsanın taksitleri ödenemedi. İskenderun Belediyesi de bunun üzerine cemevine bir ihtar yazısı göndererek “Borcunuzu ödemezseniz satış sözleşmesini feshederiz” dedi. Cemevi, ayda yirmi bin lira ödeme taahhüdünde bulundu ancak belediye bu ödeme planını da kabul etmedi.

BELEDİYE BAŞKANI SÖZ VERMİŞTİ

Konu ile ilgili gazetemize konuşan İskenderun Alevi Derneği Başkanı Kemal Soysüren, “Belediye borç taksitini ödeyemediğimiz için bize ‘Borcunuz ödeyin’ yazısı geldi. Biz de belediyeye var olan borcumuzun yapılandırılmasını ve on yıla yayılmasını istedik ama bu talebimizde olumsuz karşılandı” dedi.

Soysüren, Alevi cemaatinden yapılan gönüllü bağışlarla İskenderun Cemevi’nin binasını yaptıklarını hatırlatarak şöyle konuştu: “Belediye Cemevi arsası için ya sembolik bir ücret alsın ya da borcumuzu yapılandırsın istiyoruz. Diyarbakır’da BDP’nin belediye başkanı yüreklice cemevi yaptırdı. Tarsus’ta MHP’li belediye dahi cemevi yaptırıyor. Ama CHP’li Belediye Başkanı sözü olmasına rağmen bir adım atmış bir kolaylık sağlamış değil” dedi.

Hacı Bektaş-i Veli Anadolu Vakfı Başkanı Düzgün Argün ise bir sıkıntının olmadığını, belediye ile görüştüklerini, taksit parsını tedarik edip ödeyeceklerini iddia etti.

KİMYON: ARSA İÇİN ÖNERGE VERDİM

İskenderun Belediye Meclis Üyesi ve HDP İskenderun Eş Belediye Başkan Adayı Ercüment Kimyon, cemevinin söz konusu arsasının İskenderun alevi derneklerine satışının yapılması için 2010 yılında Mecliste önerge verdiğini hatırlattı.

Ercüment Kimyon, “Belediye satış emsal bedelini yüksek tuttu. Alevi arkadaşlarımız bir inanç merkezlerinin olması için yüksek meblağı kabul etmek durumunda kaldılar. Ancak şimdi yerin taksitini ödemekte zorlanıyorlar. CHP’li İskenderun Belediye Başkanı, diğer inançlara gösterdiği ilgi, alaka ve yardımı Alevi toplumuna göstermiyor. Belediyenin imkan ve kolaylıkları alevi kesimine de göstermesi gerekir. Biz HDP olarak Alevi halkımızın taleplerinin yanındayız. Belediye başkanı olmamız durumunda gerekli tüm kolaylıkları yapacağız ve belediye imkanlarını eşit şekilde sunacağız” dedi. (Hatay/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ayşe Bulut davası görülüyor

SONRAKİ HABER

Fotoğraf her şeyi anlatmıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...