16 Haziran 2011 11:32

Bu sergide yarışma değil dayanışma var

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şubesi desteğiyle 13 üniversitenin mühendislik fakültesi öğrencileri bitirme tezlerini bir sergiyle kamuoyunun ilgisine sundular. “Bütün projeler bir inci” sloganıyla Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonunda dün açılışı yapılan sergiye toplam 145 proje katıldı.Açıl

Bu sergide yarışma değil dayanışma var
Paylaş

Açılışta konuşan EMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Pektaş, sergiye katılan projelerde herhangi bir seçim yapmadıklarını çünkü kendileri için “Bütün projelerin bir inci” olduğunu ifade etti. Gençlerin her platformda yarıştıklarını kaydeden Pektaş, “yarışan değil dayanışan nesiller” istediklerini belirtti. Pektaş, mühendis adaylarının projelerinin sergilenmesi projesine Eylül ayında başladıklarını belirterek projelerde 79 öğretim üyesinin danışmanlık yaptığını ifade etti. Projeler içinde olgunlaşmış çalışmalardan geliştirilme aşamasında bulunan projelere kadar bütün projelerin değerli olduğunu vurgulayan Pektaş, katılan bütün üniversitelere teşekkür etti.

Daha sonra konuşan Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Berna Dengiz’de Türkiye’nin cari açığının Gayri Safi Milli Hasıla’ya oranının yüzde 6.5 olduğunu belirterek, bunun ana nedeninin “ithal teknoloji” olduğuna vurgu yaptı. Genç mühendislere yeni projelerden asla vazgeçmemelerini isteyen Dengiz, Türkiye’nin bugün buna çok ihtiyacı olduğunun altını çizdi. Bu projeleri destekleyen EMO Ankara Şubesi’ne de teşekkür eden Dengiz, genç mühendislere başarılar diledi.

Elekrik, elektronik, bilgisyar, biyomedikal ve haberleşme mühendislerinin bitirme tezlerinin sergilendiği sergi 16-17-18 Haziran tarihlerinde ilgilenenlere açık olacak. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ailelerden valiye tepki: Yakınlarımızı devlet öldürdü

SONRAKİ HABER

15-16 Haziran yol gösteriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...