25 Mart 2014 17:48

'Kanal Sokak çalışanlarının yanındayız'

Türkiye Gazateciler Sendikası yaptığı açıklama ile aylardır ücretlerini alamayan Kanal Sokak çalışanlarının ücretleri ödenene dek banttan yayın yapma kararını desteklediklerini belirtti.

\'Kanal Sokak çalışanlarının yanındayız\'
Paylaş

Türkiye Gazateciler Sendikası yaptığı açıklama ile aylardır ücretlerini alamayan Kanal Sokak çalışanlarının ücretleri ödenene dek banttan yayın yapma kararını desteklediklerini belirtti.

TGS tarafından yapılan açıklamada Ekim 2013’te test yayınına başlayan Kanal Sokak’ta çalışanların ücretlerinin aylardır ödenmediği belirtilerek; “Kanal Sokak emekçileri, televizyon açıldığından bu yana zaten hiçbir zaman ücretlerini zamanında alamamıştı. Parça parça yapılan ödemeler, Ocak’tan sonra tamamen kesildi. İşe gelebilmek için yol parası dahi bulmakta zorlanan, yaşamını borçla sürdürmeye çalışan meslektaşlarımız, yine de özveriyle çalışmaya devam etti. Bu sorunun çözümüne ilişkin tatmin edici bir açıklama yapmayan kanal yönetimi, çalışanlardan sürekli sabretmelerini istedi” denildi.

Artık 'sabredecek' hali kalmayan çalışanların Türkiye Gazeteciler Sendikası’nda örgütlendiği vurgulanan açıklamada “Sendikamız toplusözleşme için yetki başvurusunda bulundu. Üyelerimiz, 17 Mart'ta Noter aracılığıyla kanal yönetimine ihtarname çekti. Bu ihtarnameye hâlâ bir yanıt verilmiş değil. TGS üyesi Kanal Sokak emekçileri, bu gidişata 'dur' demek için bugünden itibaren, ücretler ödenene dek banttan yayın yapma kararı aldı. Üyelerimizin bu kararını destekliyor ve sonuna kadar yanlarında olacağımızı, eylemin başarıyla sonuçlanması için elimizden geleni yapacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz. Kanal yönetimini sorunları çözmeye ve meslektaşlarımızın ödenmeyen ücretlerini eksiksiz şekilde ödemeye çağırıyoruz” denildi. (HABER MERKEZİ)


 

ÖNCEKİ HABER

BM\'den Twitter yasağını kaldırma çağrısı

SONRAKİ HABER

Sağlık Bakanı hastaneden telefonla randevu alamadı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...