25 Mart 2014 16:41

Liselerde ‘siyasi fişleme’ talebi

İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla AKP’nin adayları için toplantılar organize ediledursun, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Berkin Elvan’ın ölümünün ardından eylemlerin merkezi olan liselere siyaset yasağı getirdi.

Liselerde ‘siyasi fişleme’ talebi
Paylaş

İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla AKP’nin adayları için toplantılar organize ediledursun, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Berkin Elvan’ın ölümünün ardından eylemlerin merkezi olan liselere siyaset yasağı getirdi. MEB, Türkiye genelinde liselere gönderdiği yazıda, “siyasi yorum ve yönlendirme muhtevalı faaliyetlere yönelik gerekli tedbirlerin alınması”nı istedi. Ayrıca, yapılacak idari işlemler hakkında Bakanlığa bilgi verilmesi talep edildi.

BERKİN İÇİN SOKAĞA AKTILAR
Berkin Elvan’ın ölümünün ardından ülke genelinde liselerde ders boykotları yapılmış, sokak eylemlerinde de lise öğrencilerinin kitlesel katılımı dikkat çekmişti. Bazı liselerde eylemler bütün haftaya yayılırken, Türkiye’nin birçok yerinde eylemlere katılan öğrencilerin tespiti için yoklama listeleri polislerce okul yönetimlerinden istendi. Eğitim Sen şubeleri de, liselerde yükselen bu tepkiyi bastırmak isteyen yöneticilerin üyelerini hedef aldığını açıkladı.

‘İŞLEM YAPIN, BİZE ATIN’
Seçimler yaklaşırken ise MEB, okullara gönderdiği yazıyla adeta “siyaset yasağı” ilan etti.  Bakanlık adına Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk imzasıyla Valiliklere gönderilen yazı, geçtiğimiz günlerde liselere iletildi. Öğretmenlerin de büyük tepkisini çeken yazıda, son günlerde basında okullar hakkında “siyasi mahiyetli faaliyetlere yönelik haberler” yer aldığı ifade edildi.
Yazıda, “okullarda eğitim ve öğretim faaliyetlerinin dışından siyasi yorum ve yönlendirme muhtevalı faaliyetlere yönelik gerekli tedbirlerin alınması”, “siyasi faaliyetlerde bulunanlar ve görevini aksatanlar hakkında okul müdürlerince gerekli çalışmaların yapılması” talimatı verildi. Ayrıca yazıda, yapılacak idari işlemler hakkında MEB’in bilgilendirilmesi de talep edildi.

BAŞKAN ADAYINA ÖZEL TOPLANTI YAPMIŞLARDI
Evrensel, İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “burslu öğrencilerin durumunu konuşmak” üzere çağrısını yaptığı toplantının AKP’nin yerel seçim toplantısı olduğunu ortaya çıkarmıştı. MEB’in “okullara siyaset yasağı” getiren yazısının ertesi günü yapılan toplantıya AKP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Yusuf Uzun ve Belediye Meclis Adayı Seyithan İşsiz katılarak konuşma yapmışlardı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sevda Salyak’ın katili bulundu

SONRAKİ HABER

Ücretleri ödenmeyen işçiler iş bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...