25 Mart 2014 14:23

AOÇ kararını göremeyenlere ayakkabı kutusunda gözlük!

Başkent Dayanışması, Atatürk Orman Çiftliği'nde (AOÇ) yargı kararına rağmen Başbakanlık binası inşaatının sürmesini Güvenpark'ta protesto etti. Eylemde, Başbakan Erdoğan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek için temsili dev gözlükler hazırlandı.

AOÇ kararını göremeyenlere ayakkabı kutusunda gözlük!
Paylaş

Başkent Dayanışması, Atatürk Orman Çiftliği'nde (AOÇ) yargı kararına rağmen Başbakanlık binası inşaatının sürmesini Güvenpark'ta protesto etti. Eylemde, Başbakan Erdoğan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek için temsili dev gözlükler hazırlandı. Ankaralılar, “Kararları Başbakan ve Gökçek göremiyorsa, gözüne gözlük lazım dedik ve bu gözlüğü yaptırdık” dediler. Eylemde, 29 Mart günü bir işçinin de yaşamına mal olan inşaat alanında yapılacak  “mühürleme” eylemine çağrı yapıldı.

YARGIYA RAĞMEN TALAN SÜRÜYOR

Uzun süredir yapımı süren ve hakkında 'yürütmeyi durdurma' kararları verilen inşaata ilişkin hükümet ve Büyükşehir Belediyesi'nin ısrarı sürüyor. "Yürütmeyi durdurma" kararına rağmen alelacele süren inşaatta alınmayan önlemler sonucu bir işçinin yaşamını yitirdiği iddia edilmişti. Son olarak AOÇ'ye ilişkin Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ana planına Ankara 5. İdare Mahkemesi “dur” demiş, meslek odaları “Bu karara göre artık AOÇ'ye çivi çakılamaz”  demişlerdi. Ancak süren inşaat tepki topluyor.

ERDOĞAN VE GÖKÇEK'E GÖZLÜK

Hukuksuzluğun ölümlere varan olumsuzluklara kadar vardığına dikkat çeken "Ben Ankara" bileşenleri bugün Güvenpark'ta buluştu. Verilen mahkeme kararının çevredekilere tek tek okutulduğu eylemde, ayakkabı kutusu içerisine konulmuş bir gözlük ile karar yeniden okundu. Büyük boy yapılan ve 10 numara olduğu belirtilen gözlükle farklı uzaklıklarda kararı okuyan Ben Ankara bileşenleri, "Kararları Başbakan ve Belediye Başkanı Melih Gökçek göremiyorsa, gözüne gözlük lazım dedik ve bu gözlüğü yaptırdık" dediler. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Mühendis, mimar ve şehir plancılarından HDP çağrısı

SONRAKİ HABER

Mahkemeden Alakır’a bahar müjdesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...